Şofer fără permis, prins când mituia un poliţist

Ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie (D.G.A.) – Serviciul Judeţean Anticorupţie (S.J.A.) Mehedinţi l-au prins în flagrant delict pe F.D., care a încercat să-i dea 1.000 de lei şpagă unui poliţist din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara – Sectorul Poliției de Frontieră Drobeta-Turnu Severin. El riscă închisoare de la 2 la 7 ani, pentru infracţiunea de dare de mită, potrivit Art. 290, alin. 1, din Noul Cod Penal.

Ofițerii anticorupţie au obținut informații, în 19 octombrie, despre faptul că F.D. obișnuiește să circule cu permisul de conducere anulat, la volanul unui autovehicul cu care transportă material lemnos, fiind dispus să ofere sume de bani polițiștilor care l-ar opri în trafic pentru un eventual control.

Două zile mai târziu, în timp ce conducea un autocamion pe ruta Bozovici,  jud. Caraș-Severin, şi Drobeta-Turnu Severin, jud. Mehedinți, acesta a fost oprit în trafic la Gura Văii, de un lucrător al poliției de frontieră, pentru efectuarea unui control.

Cu permisul anulat, conducătorul auto i-a oferit polițistului suma de 1.000 lei, pentru a nu-i întocmi dosar penal. Numai că a greşit omul: poliţistul l-a denunţat iar ofiţerii DGA Mehedinţi au organizat flagrantul în 22 octombrie, sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinţi. Acţiunea a avut sprijinul de specialitate al Departamentul de Informații și Protecție Internă.

Prins în timp de dădea şpaga, F.D. s-a ales cu dosar penal pentru comiterea infracţiunii de dare de mită, iar acum îl aşteaptă închisoarea.

Totodată, procurorul a dispus, prin ordonanță, măsura preventivă a controlului judiciar pe perioada urmăririi penale.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.