Soferi romani arestati in Franta pentru fentarea taxei de autostrada

Doi soferi romani au fost arestati de jandarmeria franceza, dupa ce au evitat în mod repetat plata taxelor de autostrada si au prejudiciat astfel statul francez cu peste 1 milion de euro anual, potrivit editiei electronice a cotidianului “Le Parisien”. Compania Vinci Autoroutes sustine ca este vorba de “fraudele masive” privind plata taxelor de autostrada, la care apeleaza transportatorii, majoritatea romani, în tranzitul între Spania si Franta, prejudiciul ridicandu-se la circa 1,25 milioane de euro pe an, adica 3.500 de euro pe zi, puncteaza Le Parisien.

Arestat dupa ce a evitat punctele de taxare de la Biriatou si Biarriatz cu un card de credit furat, pe care l-a cumparat la un pret de “10 euro bucata”, Ioan Aurel S, în varsta de 49 de ani, rezident în Spania, lucreaza pentru Giraud Iberica din mai 2010. El povesteste ca, într-un spatiu de odihna între Perpignansi Narbonneniste, complici îi lasa tichetele de autostrada.

“Este suficient sa iau tichetul pentru cea mai apropiata iesire de pe autostrada pentru a plati doar o distanta foarte scurta”, arata el. Insa complicii sai nu se opresc acolo, întrucat cel putin alti 7 romani au condus acest camion apartinand companiei Giraud Iberica. “Recunosc ca acestia au comis infractiuni dupa indicatiile mele”, explica romanul condamnat la rambursarea sumei de 5.615 euro companiilor de autostrazi din sudul Frantei.

El recunoaste ca apeleaza destul de frecvent la aceasta practica. “Interesul meu este sa dau companiei cat mai putine tichete posibil. Cu cat mai putine tichete predau, cu atat mi se retin mai putini bani din salariu”, isi argumenteaza romanul gestul de a fenta plata taxei de autostrada, potrivit Le parisien.

La randul ei, Ana C, de 37 de ani, originara din Bistrita si stabilita in Spania de 8 ani, lucreaza tot pentru Giraud Iberica si recunoaste ca la fiecare calatorie a fraudat. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.