Sotia lui Marta, fostul sef de cabinet al lui Blejnar, retinuta de DIICOT pentru proxenetism

Andreea Marta, sotia fostului sef de cabinet al lui Sorin Blejnar a fost retinuta miercuri 24 de ore de DIICOT, dupa 4 ore de audieri, intr-un caz de proxenetism. Ea este acuzata de racolare de persoane cu o situatie materiala buna carora le-ar fi facilitat intalniri amoroase cu fete in Romania, dar si in Monaco, Elvetia, Italia. Incepand cu anul 2010, Andreea Marta, precum si sora sa, Maria Magdalena Lungu, Victoria S. si Valentin P., au constituit intr-un grup criminal organizat in scopul savarsirii infractiunilor de proxenetism si prostitutie cu caracter transfrontalier, in sensul coordonarii unei retele de prostituate de lux, recrutate din randul tinerelor studente participante la diferite concursuri de modeling din Romania, precizeaza Politia Romana.

Politisti si procurori DIICOT au desfasurat, miercuri, 3 perchezitii domiciliare la membri gruparii, doua in Bucuresti si una in Calarasi, si au pus in executare si mandate de aducere in fata organelor de ancheta competente a mai multor persoane.

“Procurori din cadrul Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) – Structura Centrala, impreuna cu ofiteri de politie judiciara din cadrul IGPR-DCCO, au procedat la destructurarea unui grup infractional organizat cu preocupari pe linia proxenetismului si a prostitutiei, in vederea obtinerii de beneficii materiale injuste semnificative. (…) La sediul DIICOT-Structura Centrala au fost conduse, in vederea audierii, mai multe persoane, urmand ca fata de acestea, dupa finalizarea audierilor, sa se dispuna masurile legale”, informeaza Politia Romana.

Concret, incepand cu anul 2010, surorile Andreea Elena Marta (fosta Lungu), de 28 ani, si Maria Magdalena Lungu, de 38 de ani, au coordonat aceasta grupare, prin racolarea persoanelor cu o situatie materiala foarte buna, carora le-au facilitat intalniri cu diferite tinere in vederea practicarii prostitutiei, in schimbul unor importante sume de bani.

Tinere racolate de la concursuri de frumusete

Tinerele ce practicau prostitutia erau racolate de catre membrii gruparii, din randul persoanelor cu un aspect fizic atragator, participante la diferite concursuri de frumusete sau prezentari de moda, selectia fiind riguroasa, in principal, datorita faptului ca beneficiarii prestatiilor sexuale proveneau din randul persoanelor publice, mediul oamenilor de afaceri, diferiti cetateni straini potenti financiar sau persoane din lumea mondena.

Clientii: oameni de afaceri, politicieni si sportivi

Activitatile de prostitutie – proxenetism au avut loc in principal pe teritoriul Romaniei, in municipiile Bucuresti, Tulcea, Brasov si Calarasi, dar si in alte tari – Italia, Elvetia, Principatul Monaco.

“Clientii erau racolati de catre membri gruparii din mediul oamenilor de afaceri, politicieni si sportivi, care erau dispusi sa cheltuiasca sume foarte mari de bani, prin organizarea unor petreceri private, in special in strainatate si in cluburi exclusiviste”, se mai precizeaza in comunicatul remis presei.

Tarife intre 300 si 500 de euro

Potrivit Politiei, activitatea retelei se manifesta atat pe plan intern (cu precadere in municipiul Bucuresti) si imprejurimi, cat si in plan extern in destinatii precum Monte Carlo, Nisa, Milano sau Dubai.

Sumele incasate, deosebit de importante, erau insusite in cea mai mare parte de catre membri gruparii, prostituatele fiind platite cu sume in jur de 300-500 de euro.

30 de prostituate audiate

“In urma investigatiilor efectuate, in baza delegarii autoritatilor judiciare competente, au fost identificate 30 de prostituate, o parte dintre acestea fiind deja audiate, care intretineau raporturi sexuale in folosul grupului infractional organizat. Gruparea era coordonata de catre surorile Andreea Elena Marta si Maria Magdalena Lungu, cu sprijinul Victoriei S. si a lui Valentin P., care recrutau, plasau si transportau prostituatele la adresele clientilor sau in locuri in care se desfasurau petreceri private”, se mai arata in comunicat.

Marta si Blejnar, urmariti penal in dosarul evaziunii cu motorina

Andreea Marta este sotia lui Codrut Marta, fostul sef de cabinet al fostului presedinte al ANAF, Sorin Blejnar – ambii cercetati penal in dosarul evaziunii de 15 milioane de euro cu motorina. In 30 mai, Codrut Marta a fost dat in urmarire internationala, cand a fost introdusa si o alerta in sistemul informatic Schengen referitoare la cel a carui disparitie a fost semnalata de sotia sa, in urma cu cinci zile. In 10 iulie, Curtea de Apel Bucuresti a emis mandat de arestare preventiva pe numele lui Marta. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.