Star Transmission, extindere la Sebeş

Star Transmission, filiala Daimler din România, a inaugurat lucrările de construcţie la o nouă fabrică de montaj cutii de viteze de ultimă generaţie în Sebeş, judeţul Alba.

 

Ceremonia oficială de aşezare a primei pietre de temelie a avut loc în prezenţa lui Victor Ponta, Prim-ministrului României, a Ambasadorului Germaniei în România, Werner Hans Lauk, precum şi a numeroşi reprezentanţi ai autorităţilor centrale şi locale. În noua fabrică Star Assembly se va monta, începând cu anul 2016, cutia de viteză automată în 9 trepte 9G-TRONIC.

Noua cutie 9G-TRONIC

Aceasta este prima cutie de viteză automată din lume cu nouă trepte şi convertor de cuplu, destinată vehiculelor premium, oferind un confort deosebit, schimbarea vitezelor fiind aproape imperceptibilă. Mercedes-Benz E 350 BlueTEC, disponibil în modelele Saloon şi Estate este echipat standard cu noul 9G-TRONIC, motorul V6 diesel de 252 CP având un consum mediu de combustibil de 5,3 l/100 km, emisii de CO 2 de 138 g/km, valori pentru modelul Saloon. În consecinţă, noile modele cu 9G-TRONIC îşi depăşesc predecesorii atât în privinţa consumului cât şi a emisiilor de CO 2. Cutiile de viteză automate de la Mercedes-Benz sunt realizate în reţeaua flexibilă de producţie de la fabrica Mercedes-Benz Untertürkheim şi Star Transmission. Cutia de viteză 9G-TRONIC se află de anul trecut în producţie la fabrica-mamă din Untertürkheim, iar începând cu 2016 cutiile de viteză automate vor fi montate şi la locaţia din Sebeş. Investiţiile de la Sebeş se ridică la peste 300 de milioane de euro. Extinderea capacităţii la fabrica din România va crea 500 de noi locuri de muncă.

Star Transmission în România

Filiala Daimler Star Transmission a fost înfiinţată în 2001. De atunci se produc la Cugir roţi dinţate, axe şi componente prelucrate pentru motoare, cutii de viteză şi sisteme de direcţie. Tot aici se află şi centrul de tehnologii din care face parte şi producţia de prototipuri şi un centru de instruire. La Sebeş s-a început montajul de cutii de viteză automate cu 5 trepte în 2013. Startul dat la Sebeş anul acesta pentru montajul transmisiilor 7G-DCT cu dublu ambreiaj oferă capacităţi suplimentare faţă de procesele concentrate anterior exclusiv în Stuttgart. În prezent, compania dispune de o forţă de muncă de aproximativ 1.200 de oameni.

Oamenii pe primul loc

Cu sprijin de la Guvernul României, Star Transmission este una dintre primele companii care oferă un sistem de educaţie dual după modelul statului german Baden-Wuerttemberg. Scopul sistemului de educaţie dual este acela de a oferi tinerilor din regiunea Alba bune perspective de carieră, asigurând, în acelaşi timp, dezvoltarea tinerelor talente pentru Star Transmission. Din septembrie 2013, o dată cu inaugurarea şcolii Duale din Alba-Iulia, STC instruieşte alături de alte 5 companii din judeţul Alba, tineri în profesii tehnice, cum ar fi electro-mecanică sau turnător modelier. Pentru a optimiza şi mai mult condiţiile de muncă ale celor aproximativ 1200 de angajaţi, Star Transmission oferă de la sfârşitul anului 2013 un program de sănătate. La cabinetul medical din cadrul fabricii se fac controale medicale gratuite şi se oferă sfaturi pentru angajaţi. În plus, o dată pe săptămână, angajaţii pot beneficia de consultaţii de la medici specialişti, printre care cardiologi, dermatologi şi nutriţionişti.

Alexandru STOIAN

alexandru.stoian@ziuacargo.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.