Tăriceanu a trimis la DNA toate înscrisurile cerute de Kovesi

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a trimis astăzi la Direcția Națională Anticorupție (DNA) toate înscrisurile cerute imperativ de procurorul-șef Laura Codruța Kovesi, referitoare la senatorii penali.

Este vorba despre deciziile Senatului din 2014 și 2015 privind încuviințarea sau respingerea cererilor DNA de începere a urmăririi penale sau a reținerii și arestării preventive a senatorilor acuzați de corupție.

Kovesi vrea să vadă în documente oficiale dacă în toate hotărârile de aprobare și în respingeri – pentru care nu s-au emis hotărâri – Senatul a aplicat aceeași unitate de măsură.

Vestea proastă pentru Tăriceanu este că îl paște o anchetă penală pentru abuz în funcție, deoarece, ca președinte al acestui for, nu a aplicat în toate cazurile regula majorității parlamentarilor în funcție, ci ți pe cea a majorității simple.

Un exemplu este cel al Ecaterinei Andronescu, pentru care Senatul a aprobat, cu 72 de voturi „pentru”, 62 „împotrivă” şi o abţinere, începerea urmăririi penale a acesteia în dosarul Microsoft.

În cazul lui Șova, cererea DNA a fost respinsă cu 79 de voturi „pentru”, 67 „împotrivă” şi 5 abţineri.

”Nu știu care ar fi acuzația de abuz, dar sigur, sunt tot felul de nepricepuți care vorbesc despre abuz”, a declarat el.

Tot astăzi, la aproape o lună de la votul Senatului prin care Dan Șova a fost salvat de arestarea preventivă pentru care DNA ceruse aviz, a fost redactată și Hotărârea privind votul, aceasta fiind publicată după-amiază în Monitorul Oficial.

Tăriceanu a fost obligat de Curtea Constituțională a României (CCR) să publice în Monitorul Oficial o hotărâre privind refuzul Senatului de a încuviința reținerea și arestarea preventivă a lui Dan Șova, după ce acesta a falsificat facturi și a distrus probe din dosar.

Președintele Senatului a sperat până în ultima clipă că va scăpa basma curată din „afacerea Șova”, adică fără să semneze niciun document pentru rezultatul ilegal al votului din Senat.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.