Trăşculescu mai scapă câteva zile liber. Judecătorii nu consideră că arestarea lui trebuie decisă la urgenţă

Fostul deputat Alin Trăşculescu, acuzat de mai multe fapte de corupţie, scapă de instanţă până în 29 noiembrie, întrucât judecătorii Tribunalului Bucureşti au amânat până atunci judecarea cererii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) privind arestarea sa, pe motiv că nu este necesar un complet de urgenţă în acest caz.

Astfel, la termenul de luni s-a reluat procedura de repartizare aleatorie a dosarului, iar noul complet a dat, iniţial, termen pentru 4 decembrie, însă după ce DNA a solicitat o dată mai apropiată, termenul a fost preschimbat pentru joi, 29 noiembrie.

DNA a solicitat arestarea fostului deputat Trăşculescu după ce procurorii anticorupţie au extins cercetările împotriva lui pentru o nouă infracţiune: de asociere pentru săvârşirea de infracţiuni.

Această acuzaţie se adaugă celor de trafic de influenţă, de instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată, comisă în legătură cu infracţiunea de trafic de influenţă şi de instigare la spălare a banilor, cunoscând că aceştia provin din trafic de influenţă.

Alin Trăşculescu a fost reţinut pe 11 noiembrie de procurorii DNA, însă a părăsit după 24 de ore arestul Poliţiei Capitalei, când ordonanţa de reţinere a expirat.

În acelaşi dosar a fost reţinut complicele prins în flagrant cu banii primiţi drept mită. Este vorba despre Marian-Valeriu Calotă, asociat şi administrator al SC Maryna Exclusiv SRL, el fiind ulterior arestat preventiv pentru 29 zile, în urma deciziei ÎCCJ şi reconfirmată la recurs.

Potrivit DNA, în perioada noiembrie 2010 – noiembrie 2012, Trăşculescu, în calitate de deputat şi preşedinte al Organizaţiei Judeţene Vrancea a PDL, a pretins de la reprezentantul unei societăţi comerciale (denunţător în cauză) iniţial suma de 50.000 euro, care ulterior a fost majorată la 150.000 euro. Banii au fost pretinşi cu ajutorul inculpatului Calotă, care l-a constrâns prin ameninţare pe denunţător să remită lui Alin Trăşculescu sumele solicitate.

Din banii pretinşi, Trăşculescu a primit în mai multe tranşe, prin intermediul lui Calotă, suma totală de 464.000 lei, de la Mircea Alexandru Vintilescu, cel care l-a denunţat.

Magda SEVERIN

Imagine: Jean-Mihai PÂLŞU

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.