UPDATE! Tribunalul Ploiești a decis ARESTAREA primarului Bădescu dar acesta s-a internat în spital

Internarea în spital imediat după ce a fost reținut aseară de procurorii DNA Ploiești și aducerea cu salvarea în sala de judecată l-au salvat pentru puțin timp de arest pe primarul municipiului Ploiești, Iulian Bădescu, acuzat de abuz în serviciu și luare de mită.

Astfel, după ce judecătorul de drepturi și libertăți de la Tribunalul Ploiești a decis astăzi arestarea lui preventivă pentru 30 de zile, Băsescu a leșinat din nou și s-a reîntors cu ambulanța la Spitalul de Urgență Prahova, însă numai pentru o oră și jumătate.

De acolo, Bădescu a fost transportat cu o ambulanţă la Spitalul Penitenciar Jilava.

Înainte de leșin însă, Bădescu a avut putere să le spună jurnaliștilor că nu poate să creadă ce i se întâmplă şi că aceasta este o justiţie de tip “sovietic”.

UPDATE 16 iunie 2016: Bădescu a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu executare. Decizia Tribunalului Ploiești poate fi contestată.

Primarul Bădescu (40 ani) a fost reținut aseară de procurorii DNA Ploiești dar imediat a acuzat o stare de rău cauzată de diabetul de care suferă, el fiind insulino-dependent, astfel că a fost dus la Spitalul Județean de Urgență din oraș, unde, în urma investigațiilor medicale la Camera de Gardă, a fost internat.

Edilul încearcă, practic, rețeta patentată de un alt corupt, baronul PSD de Prahova Mircea Cosma, care a scăpat de arest internându-se și fiind adus în sala de judecată cu salvarea și sub îngrijirea personală a însuși șefului Ambulanței, care i-a ținut perfuzia în instanță. Plasat mai întâi în arest la domiciliu, Cosma a fost externat imediat ce a aflat această decizie a instanței și este acum cercetat sub control judiciar.

În clipa în care a aflat sentința de arestare pentru 30 de zile a Tribunalului Prahova, lui Bădescu i s-a făcut din nou rău și a fost dus la spital. El are posibilitatea să conteste decizia și să câștige cercetarea în libertate, adică fie să fie plasat în arest la domiciliu, fie sub control judiciar.

Dacă va fi arestat, chiar și la domiciliu, el va trebui suspendat din funcție.

Denunțat de Capră

Aseară, la ieșirea din sediul DNA Ploiești, Bădescu a spus că a fost reținut în urma unui denunț făcut de Daniel Capră, unul dintre finanțatorii FC Petrolul Ploiești aflat în arest preventiv într-un dosar de evaziune fiscală instrumentat de DIICOT Ploiești.

Bădescu este acuzat de DNA că, în calitate de primar al municipiului Ploiești, a acordat ilegal din bani publici Asociației Comunitare „Lupii Galbeni 2012” suma de 8 milioane de lei pentru premierea și cheltuielile de cazare, hrană și antrenament în cantonamentul desfășurat în străinătate de echipa de fotbal Petrolul Ploiești, pe care a însoțit-o în cantonament.

Din acești bani, Bădescu a pretins și primit mită 300.000 de euro, adică 10% din suma acordată de la bugetul primăriei.

Subalternele Iacob și Alexandru, sub control judiciar

Celelalte două angajate ale Primăriei Ploiești reținute aseară pentru a fi și ele arestate – Oana Cristina Iacob, secretar al municipiului Ploiești, și Iulia Alina Alexandru, director executiv la Direcția administrație publică, juridic-contencios, achiziții publice, contracte , au fost plasate sub control judiciar de către procurori.

Acuzate de abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave având ca rezultat obținerea pentru altul a unui folos necuvenit, cel mai probabil au decis să colaboreze cu anchetatorii.

Pe timpul cât se vor afla sub control judiciar – 60 de zile deocamdată -, Iacob și Alexandru trebuie să respecte următoarele obligații:

– să nu se apropie de primarul Iulian Bădescu, una de cealaltă și de alte persoane distinct nominalizate și nici să nu comunice cu aceștia direct sau indirect, pe nicio cale;

– să se prezinte la DNA-Serviciul Teritorial Ploiești ori de câte ori sunt chemate;

– să informeze DNA cu privire la schimbarea locuinței;

– să se prezinte la Poliția Municipiului Ploiești, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliție sau ori de câte ori sunt chemate;

– să nu părăsească teritoriul României decât cu încuviințarea prealabilă a procurorilor de caz.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.