Udrea află mâine dimineață dacă se reîntoarce în arest

Procurorii DNA nu au reținut-o astăzi pe Elena Udrea, deși Camera Deputaților dăduse aseară aviz pentru arestarea ei preventivă, iar instanța supremă va judeca mâine la prima oră (ora 8.00, înainte de programul obișnuit care începe la 9.00), dacă aceasta va fi arestată preventiv.

Astfel, Elena Udrea a mers astăzi din nou acasă, după câteva ore de audieri la sediul DNA.

La ieşirea de la DNA, ea a declarat: „Eu constat următorul lucru: toți cei care sunt prinși că au luat șpagă sau au făcut ceva ilegal spun că au dat-o mai departe, și sunt bine mersi. Nu știu, trebuie să spun și eu că am dat mai departe sau ceva? Tehnica aceasta îi face pe cei care practică asta scăpați. Singurul care a rămas în arest este Rudel Obreja, care n-a vrut să declare ce i s-a cerut, restul au spus că ce au luat au dat mai departe. Față de domnul Coldea voi face denunțuri până le ia cineva în serios. Dacă asta l-a ajutat să fie liber, eu îi doresc să fie sănătos (n.r. Dorin Cocoș)”. După ce stai trei luni în arest, probabil că spui orice ți se cere ca să pleci”.

Udrea a fost eliberată în arest la domiciliu într-un alt dosar – ”Microsoft” -, acum fiind acuzată în „Gala Bute”.

Însă avocatul său Marius Striblea susține că voturile de aseară din plenul Camerei Deputaților – privind încuviințarea solicitărilor DNA de urmărire penală şi arestare preventivă – nu sunt valabile, deoarece regulamentul cere o majoritate de 50+1% din deputații aleși – și nu din cei prezenți – pentru ca o astfel de solicitare să fie aprobată.

„Ieri nu a fost împlinită majoritate. Articolul 24 spune să existe o majoritate de 50+1. La o chestiune atât de gravă, trebuie să existe o bază de date calificată. Nu știu dacă vom contesta, dar vom spune că hotărârea este un vot de neavizare, din moment ce nu există o majoritate. Asta vom spune și în fața procurorilor. Propunerea de arestare preventivă nu va putea fi făcută pentru că nu a fost majoritate”, a precizat apărătorul Elenei Udrea.

Din totalul de 396 de deputați au fost prezenți 316 însă numai 294 au votat. Au fost exprimate 218 voturi „pentru” și 76 „împotriva” începerii urmăririi penale.

La votul pentru arestarea preventivă au fost și mai puțini prezenți – 325, din care au votat numai 301 iar 13 voturi au fost anulate. Astfel, 170 de deputați au votat „pentru” și 118 „împotrivă”.

Votul a fost secret, cu bile.

Magda SEVERIN

Sursă foto: www.puterea.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.