Un inspector vamal a incendiat depozitul cu 25 de maşini confiscate de Garda Financiară

Un inspector vamal a dat foc, vineri seara, depozitelor din B-dul Timişoara, care aparţin Autorităţii Vamale, dar unde şi reprezentanţii Gărzii Financiare îşi depuneau bunuri confiscate. El era chiar cel care gestiona depozitele, iar în momentul producerii faptei se afla sub influenţa băuturilor alcoolice. Anchetatorii l-au reţinut şi cer instanţei arestarea lui. Bărbatul de 42 de ani şi-a recunoscut fapta în faţa anchetatorilor şi spune că, pe fondul unor supărăei mai vechi, a sunat un taximetrist sa-i aducă o canistra cu benzină şi a aruncat-o peste maşinile din depozit. Omul a mai fost de două ori sancţionat administrativ, iar acum va fi supus şi unei expertize psihologice.

Potrivit unui comunicat al Parchetului, remis sâmbătă, Ioan Iulian Niculae, angajat al Direcţiei Municipiului Bucureşti pentru Accize şi Operaţiuni Vamale, a incendiat, vineri, în mod intenţionat – în timp ce se afla la locul de muncă situat în Bucureşti, B-dul Timişoara, nr. 90, Sector 6 -, depozitul B7, în care se aflau mai multe bunuri, respectiv 25 autoturisme şi alte produse textile, ce aparţineau instituţiei unde lucra.

Ulterior, incendiul s-a propagat şi la depozitul alăturat, ce aparţinea unei societăţi comerciale, în care erau depozitate mai multe bunuri, valoarea prejudiciului fiind de 150.000 lei.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 6 solicită judecătorilor arestarea preventivă a lui Ioan Iulian Niculae, pentru săvârşirea infracţiunii de distrugere. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.