Un şofer beat a vrut să mituiască poliţiştii şi a ajuns după gratii

P.C., de 45 de ani, din Bacău, a fost prins în flagrant miercuri, 6 noiembrie, în jurul orei  17:55, de ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) – Serviciul Judeţean Anticorupţie (SJA) Vrancea, în timp ce încerca să mituiască doi poliţişti cu suma de 400 lei pentru a nu-i întocmi dosar penal pentru că îl prinseseră conducând beat maşina. Acţiunea s-a desfăşurat sub coordonarea procurorului competent din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea, care a dispus reţinerea lui pentru 24 de ore, iar astăzi este prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă.

„Oprirea în trafic a făptuitorului a avut la origine sesizările făcute prin serviciul 112 de către alţi conducători auto, care au semnalat faptul că maşina condusă de P.C. circula pe DN2 E85 în mod haotic şi cu viteză excesivă, punând în pericol siguranţa celorlalţi participanţi la trafic”, se arată în comunicatul remis redacţiei de DGA.

Inspectorul de poliţie M.C.V., de la IPJ Vrancea, l-a prins în municipiului Focşani, iar la testarea cu aparatul etilotest, a constatat că şoferul avea o concentraţie de 1.49 mg/litru alcool pur în aerul expirat.

Ca să scape de întocmirea actelor de constatare a infracţiunii, P.C. i-a oferit omului legii o sumă neprecizată de bani, numai că acesta l-a denunţat ofiţerilor anticorupţie.

La flagrant, P.C. a fost prins în timp ce oferea atât ofiţerului de poliţie, cât colegului său, agentului de poliţie L.I., suma de 400 lei.

Acum riscă închisoarea, pentru dare de mită.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.