Urmăriţi penal pentru că şi-au angajat familia la Parlament

Un fost şi un actual deputat sunt urmăriţi penal pentru că şi-au angajat ilegal rudele apropiate în birourile parlamentare. Astfel, procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PICCJ) au dispus începerea urmăririi penale faţă de fostul deputat Mihai Radan, reprezentant al Uniunii Croaţilor din România, şi faţă de actualul deputat Ghervazen Longher, ce reprezintă Uniunea Polonezilor din România, acuzaţi de conflict de interese.

Dosarele celor doi au fost deschise de Parchetul General în urma unei sesizări depuse de Agenţia Naţională de Integritate (ANI) în noiembrie 2011.

Concret, Mihai Radan a propus şi avizat în calitate de deputat angajarea, în perioada 17 octombrie 2006 – 15 decembrie 2008, în cadrul biroului său parlamentar – Circumscripţia electorală nr. 11 Caraş-Severin -, a fiului său, Liubomir Mile Radan, în funcţiile de referent, respectiv şef cabinet, precum şi a nurorii sale, Elena Radan, în funcţia de consilier.

În plus, în aceeaşi perioadă, Mihai Radan a încheiat cu soţia sa un contract civil având ca obiect prestarea de către aceasta a unor activităţi remunerate de Camera Deputaţilor.

Ghervazen Longher, reprezentând minoritatea poloneză, a propus Camerei Deputaţilor, pe data de 30 decembrie 2004, angajarea fratelui său, Iosif Longher, prin contract individual de muncă pe perioadă determinată. Parchetul informează că în această din urmă cauză s-a dispus prin ordonanţă de către prim-adjunctul PICCJ infirmarea soluţiei de neîncepere a urmăririi penale dispuse iniţial.

Magda SEVERIN

Imagine: Jean-Mihai PÂLŞU

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.