Vâlcov, reținut de DNA

Chiar în ziua când împlinește 38 de ani, ministrul demisionar al Finanțelor, Darius Vâlcov, a fost reținut astăzi de procurorii DNA, el urmând a fi prezentat mâine instanței supreme, cu propunerea de arestare preventivă, pentru care Senatul a dat aviz la prânz.

La ora 18.30, Vâlcov a fost scos încătușat din sediul DNA și dus în arestul Poliției Capitalei, unde va rămâne peste noapte.

DNA îl acuză pe Vâlcov că a perceput și primit șpagă 2 milioane de euro reprezentând „comision” de 20% din contractele acordate preferențial din bani publici pentru lucrări în Slatina, Scornicești, Piatra Olt și Drăgănești. Faptele ar fi fost comise în perioada 2009 — 2013.

Beneficiarul acestor contracte este și cel care l-a denunțat: Theodor Berna, administratorul SC Tehnologica Radion, arestat și el preventivîn 19 august 2014 și trimis în judecată în 13 noiembrie același an, pentru evaziune fiscală şi spălare de bani.

Darius Vâlcov mai are de trecut un hop: DNA a cerut ieri un nou aviz pentru reținerea și arestarea lui, acuzându-l de fapte comise și în mandatul de ministru.

Concret, el a efectuat operațiuni financiare, ca acte de comerț, prin 3 firme pe care le deține prin interpuși, obținând, grație informațiilor deținute de la ANAF, bunuri de valoare pe care nu le-a scris în declarația de avere, ci le-a ascuns într-un seif.

Seiful a fost dat în grija unei persoane care însă l-a denunțat acum pe Vâlcov, de teamă să nu fie inculpată. În seiful pe care apar amprentele lui Vâlcov, procurorii au găsit 3 lingouri de 3 kg de aur, 90.000 de dolari, 1,3 milioane de lei, un tablou inscripționat “Renoir”, un tablou inscripționat “Jean Cocteau” și o pictură pe lemn inscripționată “Aurel Acasandrei”.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.