Vâlcov va putea fi arestat preventiv

Senatul a încuviințat astăzi, cu 97 de voturi „pentru”, 48 „împotrivă”, 5 voturi fiind anulate, încuviințarea arestării preventive a fostului ministru Darius Vâlcov, solicitată de DNA pentru fapte comise de acesta pe vremea când era primar al orașului Slatina. Concret, Vâlcov a perceput și primit șpagă 2 milioane de euro reprezentând „comision” de 20% din contractele acordate preferențial din bani publici.

Au fost prezenți 151 de senatori din totalul de 168.

Chiar dacă astăzi este ziua lui, Vâlcov nu a fost salvat de colegii senatori din PSD așa cum a reușit Dan Șova.

Este drept că Vâlcov le-a cerut senatorilor să voteze „pentru” iar Șova – cu lacrimi în ochi -, „împotrivă”.

De altfel, Darius Vâlcov mai are de trecut un hop similar: DNA a cerut ieri un nou aviz pentru reținerea și arestarea lui, acuzându-l de fapte comise și în mandatul de ministru. Concret, el a efectuat operațiuni financiare, ca acte de comerț, prin 3 firme pe care le deține prin interpuși, obținând, grație informațiilor deținute de la ANAF, bunuri de valoare pe care nu le-a scris în declarația de avere, ci le-a ascuns într-un seif.

Seiful a fost dat în grija unei persoane care l-a denunțat. În seif, procurorii au găsit 3 lingouri de 3 kg de aur, 90.000 de dolari, peste 1 milion de lei și două tablouri de valoare.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.