Vamesi din Bucuresti, prinsi cu mita

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) au dispus, joi, retinerea a doi lucratori vamali din cadrul Directiei Regionale de Accize si Operatiuni Vamale Bucuresti, in sarcina carora s-a retinut infractiunea de luare de mita. Potrivit unui comunicat al DNA, cei doi lucratori vamali, Oliwer Ghirisan si Victor Laurentiu Stanescu, au fost prinsi in flagrant in timp ce primeau 5.000 de lei mita si sunt prezentati Tribunalului Bucuresti cu propunere de arestare preventiva pentru 29 de zile.

Din Ordonanta de punere in miscare a actiunii penale intocmita de procurori a rezultat ca miercuri, inculpatii Ghirisan si Stanescu, in calitate de lucratori vamali la Serviciul Supraveghere Fiscala si Coordonare Echipe Mobile, au pretins unui denuntator (persoana fizica autorizata care comercializeaza produse energetice accizabile) suma de 7.000 lei, iar joi, in urma negocierilor purtate cu privire la cuantumul sumei, au primit de la acesta suma de 5.000 lei, pentru ca in schimb sa nu consemneze in procesul verbal o serie de nereguli constatate cu ocazia unui control inopinat.

Neregulile constatate ar fi atras sanctionarea cu amenda contraventionala intre 20.000 lei si 100.000 lei, confiscarea incasarilor pe o durata de 20 de zile si chiar suspendarea temporara a activitatii firmei denuntatorului.

La instrumentarea acestui dosar, procurorii au colaborat cu ofiteri din cadrul MAI – Directia Generala Anticoruptie. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.