UPDATE! Vanghelie, reținut de DNA. „E România denunțurilor!”

Procurorii DNA l-au reținut în această seară pe primarul Marian Vanghelie, după ce de dimineață i-au percheziţionat locuința din B-dul Dacia și apoi biroul din Primăria Sectorului 5, într-un dosar privind atribuirea ilegală, către firmele controlate de omul de afaceri Marin Dumitru, a unor contracte publice din care edilul ar fi perceput și primit 20% „comision”.

UPDATE 13 martie: Vanghelie este acuzat de luare de mită, spălare de bani și abuz în serviciu.

Prejudiciul este estimat la suma-record de 2 miliarde de euro iar faptele au fost comise începând din anul 2007 până în prezent.

Perchezițiile au durat circa 14 ore  – 5 ore la domiciliu (de unde anchetatorii au ridicat 6 ceasuri de mare valoare) și restul la Primăria Sectorului 5, de unde au fost ridicați saci cu documente.

Adus la sediul DNA la ora 22.15, Vanghelie a fost audiat iar la ora 23.10 reținut pentru 24 de ore, urmând ca mâine să fie prezentat Instanței Supreme, cu propunere de arestare preventivă.

La ora 23.30, Vanghelie a fost scos încătușat și dus în arestul Poliției Capitalei. „E România denunțurilor!”, le-a strigat el jurnaliștilor.

În acest dosar au mai fost reţinuţi Mircea-Sorin Niculae – vărul lui Marian Vanghelie şi alți 3 suspecți.

Percheziții au avut loc și la sediul Administrației Domeniului Public (ADP) Sector 5.

DNA a anunțat, fără a oferi amănunte, că descinderile anchetatorilor s-au desfășurat în 9 locații, dintre care 2 sunt instituții de stat și 7 – domicilii și societăți comerciale din București și jud. Ilfov.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.