Vanghelie nu mai este primar

Marian Vanghelie nu mai este primar al Sectorului 5 al Bucureștilor, după 15 ani de activitate în această funcție din partea PSD precum confratele său Radu Mazăre, ambii fiind arestați preventiv pentru fapte de corupție.

Prefectul Capitalei, Nicolae Petrovan, prezent la şedinţa Consiliului General al Municipiului Bucureşti în care se discută bugetul din 2015 al municipalităţii, a confirmat că l-a suspendat din funcţie pe Marian Vanghelie fără a face însă alte precizări despre data la care a fost luată decizia.

Ulterior, el a transmis un comunicat în care a arătat că a semnat ordinul de suspendare a primarului Vanghelie în 28 martie, la o zi după ce a primit de la Instanța Supremă decizia de arestare preventivă a acestuia, rămasă definitivă,

Atribuţiile primarului au fost preluate de viceprimarul Sectorului 5, Dan Croitoru.

Potrivit Art. 71, alin. 3 din Legea administrației publice locale nr. 215/ 2001, suspendarea din funcție durează până la încetarea măsurii arestării preventive. Astfel, Vanghelie va reveni pe post imediat după eliberarea, fiind exclus să rămână în arest circa 2 ani, până la o sentință definitivă.

Marian Vanghelie se află în arest preventiv din 14 martie. Procurorii anticorupție îl acuză de abuz în serviciu, luare de mită şi spălare de bani, prin favorizarea firmelor omului de afaceri Marin Dumitru în atribuirea unor contracte de lucrări publice ale Primăriei Sectorului 5.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.