UPDATE 2! Viaţa lui Vanghelie se complică: Oana Mizil este urmărită penal pentru conflict de interese

Parchetul General i-a deschis dosar penal deputatei PSD Oana Mizil, pentru conflict de interese, după ce aceasta și-a angajat mama la cabinetul parlamentar. De ce i-o fi dat acest serviciu rămâne un mister, atât timp cât Oana are o avere considerabilă. Sesizarea a fost făcută de Agenţia Naţională de Integritate (ANI), iar în primă fază procurorii au dispus neînceperea urmăririi penale. Astfel, viaţa primarului Marian Vanghelie va deveni şi mai complicată – că tot susţine el că este o persoană complicată -, deoarece, aşa cum se ştie, de ceva timp trăieşte o frumoasă poveste de dragoste cu Oana.

UPDATE 7 octombrie 2014: Oana Niculescu Mizil a fost condamnată la 3 ani de închisoare cu supendarea pedepsei, dar interzicerea unor drepturi. Ea a contestat sentinţa, care nu este definitivă, urmând ca verdictul să fie dat de Completul de 5 judecători al ÎCCJ.

UPDATE 24 septembrie 2013: Procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din Parchetul instanţei supreme au dispus trimiterea în judecată a deputatei Oana Niculescu Mizil Ştefănescu, dosarul urmând să se judece la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Evaluările ANI au început în noiembrie 2010, iar inspectorii de integritate au constatat că Oana Mizil a propus angajarea şi a avizat contractul individual de muncă privind angajarea mamei sale, Lidia Niculescu-Mizil Ştefănescu, începând cu data de 29 aprilie 2009.

„Oana Niculescu-Mizil Ștefănescu Tohme, deputat în Parlamentul României, a propus angajarea și a avizat contractul individual de muncă privind angajarea mamei sale, Lidia Niculescu-Mizil Ștefănescu, începând cu data de 29.04.2009 – prezent, în cadrul Biroului Parlamentar deţinut în Circumscripţia electorală nr. 42 București, încălcând, astfel, prevederile Legii nr. 161 din 19 aprilie 2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei“, informa ANI anul trecut.

Potrivit ultimei declarații de avere, Oana Mizil are un teren în Snagov, două apartamente în București, bijuterii de 850.000 de euro, a împrumutat diferite persoane private.

Potrivit dispoziţiilor articolului 253 indice 1 din Codul penal, conflictul de interese constă în îndeplinirea, în exerciţiul atribuţiilor de serviciu, a unui act ori participarea la luarea unei decizii prin care s-a realizat, direct sau indirect, un folos material pentru sine, soţul său, o rudă ori un afin până la gradul II inclusiv.

În 7 octombrie 2011, Oana Mizil a atacat la Secţia de contencios administrativ acţiunea decizia ANI, dar acţiunea i-a fost respinsă în 20 iunie 2012.

Ea a făcut recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, care a stabilit ca termen de judecată data de 28 ianuarie 2014.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.