UPDATE 2! Videanu, reținut de DNA

Adriean Videanu a fost reținut în jurul orei 19.00 de procurorii DNA, în dosarul de corupție al Alinei Bica disjuns din cel privind stabilirea dreptului de proprietate asupra unui teren, cu supraevaluarea valorii acestuia.

Videanu a fost scos încătușat din sediul DNA la ora 19.34 pentru a fi dus în arestul Poliției Capitalei, unde își va petrece noaptea. El va fi prezentat mâine instanței, cu propunere de arestare preventivă. 

UPDATE 31 ianuarie: Adriean Videanu, Florian Mihăilescu și Alin Cocoș au fost arestați preventiv pentru 30 de zile.

UPDATE 30 ianuarie: În același dosar cu Videanu au fost reținuți Alin Cocoș – fiul afaceristului Dorin Cocoș arestat în dosarul Microsoft – și fostul consilier al Alinei Bica, Ionuț Florian Mihăilescu.

Cristian Ene, avocatul lui Adriean Videanu, a declarat la ieșirea din sediul DNA că acesta a fost reținut de procurorii DNA pentru 24 de ore, „pentru o posibilă faptă de complicitate la abuz în serviciu”.

Potrivit unor surse judiciare, Alina Bica, fosta șefă a DIICOT, l-ar fi ajutat pe Videanu să-și pună la adăpost acțiuni pe care i le-au sechestrat procurorii DIICOT în dosarul de complot și subminare a economiei naționale.

În dosarul Bica-DIICOT, procurorii DNA au arătat că și miliardarul Ioan Niculae, cercetat într-un dosar al DIICOT, a apelat, prin intermediul lui Liviu Dragnea, la Alina Bica pentru a i se soluţiona favorabil dosarul sau a i se tergiversa soluţionarea până la împlinirea prescripţiei.

Alina Bica i-a cerut procurorului de caz să tragă de timp: „Bica Alina Mihaela, în scopul tergiversării soluţionării dosarului penal care îl viza pe inculpatul Ioan Niculae, a intervenit la nivelul procurorului de caz care avea în instrumetare dosarul pentru ca acesta să stopeze investigaţiile pe care le derula prin care a solicitat date privind utilizatorul unui anumit număr de telefon pe care îl folosea Dragnea Liviu. În schimbul acestui folos, inculpatul Ioan Niculae a oferit inculpatei Bica Alina suma de 3,5 milioane de euro şi promisiunea celor doi de sprijinire pentru promovarea acesteia în funcţia de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta curte de Casaţie şi Justiţie”, se arată ordonanța DNA de punere în mișcare a urmăririi penale a Alinei Bica.

Acesta al doilea dosar de corupție pe numele lui Videanu, primul fiind instrumentat de DIICOT, în care este acuzat, alături de Varujan Vosganian, de complot şi subminare a economiei naţionale în legătură cu facilitarea livrărilor de gaze naturale de Romgaz către SC Interagro, companie deţinută de omul de afaceri Ioan Niculae.

Vosganian a scăpat deocamdată de anchetă, prin votul Senatului, care a respins cererea DNA de începere a urmăririi penale.

Vom reveni în curând cu informații oficiale de la DNA.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.