Videanu și Cocoș jr au fost ARESTAȚI

Adriean Videanu, Alin Cocoș, fiul afaceristului Dorin Cocoș, și consilierul de la DIICOT al Alinei Bica, Florian Mihăilescu, au fost arestați preventiv în această dimineață la ora 7.00. Ordonanțele de reținere emise de procurorii DNA pe numele celor trei au expirat aseară, astfel că ei au plecat acasă.

Videanu nu s-a predat la sediul Poliției în această dimineață, el fiind ridicat de acasă cu duba de un echipaj al Serviciului Urmăriri Penale din cadrul Poliției Capitalei, în jurul orei 8.40, deoarece mandatul de arestare este pus în aplicare de îndată. 

Și Alina Bica și Dorin Cocoș au primit mandate de arestare preventivă în acest dosar, însă ei se află deja în arest pentru alte fapte de corupție, ea în dosarul ANRP iar el în dosarul Microsoft.

Fosta șefă a DIICOT Alina Bica l-a ajutat pe Adriean Videanu “să-și pună la adăpost” cele 80 de acțiuni în valoare de 277.000 de lei pe care acesta le deținea la SC Titan Mar SA, prin ridicarea abuzivă a sechestrului instituit de procurori în dosarul Romgaz.

Bica va avea probleme din ce în ce mai mari cu justiția, după ce omul de afaceri Ovidiu Tender a făcut ieri un denunţ împotriva ei, legat de mita pe care i-ar fi dat-o ca să-l scape de dosarul RAFO-Carom, pe care aceasta îl instrumenta. Până la urmă, în decembrie 2014, Tender a fost condamnat la 11 ani şi 4 luni de închisoare, decizia nefiind însă definitivă.

Alina Bica parează însă lovitura lui Tender acuzând ieri, în instanță, că a fost amenințată cu moartea de către acesta.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.