Vîntu a fost eliberat la termen, după 1 an de detenţie

Sorin Ovidiu Vîntu a fost eliberat din Penitenciarul Jilava la termen, miercuri în jurul orei 8.00, după ce a ispăşit pedeapsa de 1 an pentru şantajarea lui Sebastian Ghiţă. Omul de afaceri a ieşit din închisoare într-un cărucior cu rotile, fiind aşteptat de 7 bodyguarzi, care l-au ajutat să urce în maşină.

Întrebat de jurnalişti care va fi primul lucru pe care îl va face după ce va ajunge acasă, el a răspuns: “Baie”.

În 21 iunie 2012, Sorin Ovidiu Vîntu a fost condamnat de Curtea de Apel Bucureşti la un 1 de închisoare cu executare, pentru şantajarea lui Sebastian Ghiță. Ulterior, la începutul lunii decembrie 2012, Comisia de la Penitenciarul Jilava i-a scăzut 33 de zile din pedeapsă. În acelaşi dosar, Ilie Cezar a fost condamnat la 5 luni de închisoare cu executare pentru aceeaşi infracţiune.

Potrivit procurorilor, în perioada martie-aprilie 2011, Vîntu şi Cezar l-au constrâns, prin ameninţare, pe Ghiţă să le remită 150.000 de euro ori să accepte denunţarea unui contract cu scopul obţinerii injuste, în folosul lor, de beneficii materiale cu consecinţa prejudicierii părţii vătămate. Constrângerea a constat în ameninţarea cu uciderea lui Ghiţă şi a familiei sale, precum şi în compromiterea imaginii publice a acestuia.

Vîntu a mai primit o condamnare, în 2 octombrie 2012, de la o instanţă a Tribunalului Bucureşti, de 2 ani de închisoare cu executare pentru favorizarea lui Nicolae Popa – fostul director Gelsor. Decizia nu este definitivă şi se judecă la Curtea de Apel Bucureşti.

El este acuzat de spălare de bani şi instigare la delapidare. Suma de 7.289.406 de dolari, stabilită la data prăbuşirii FNI, supusă procesului de spălare a banilor, urmează să fie confiscată de la Vîntu.

Omul de afaceri este trimis în judecată şi într-un alt dosar, de procurorii Parchetului instanţei supreme. El este acuzat că, alături de Liviu Luca, Octavian Ţurcan şi foştii directori Petromservice Gheorghe Şupeală şi Zizi Anagnostopol, au comis infracţiunile de spălare de bani şi delapidarea companiei. Prejudiciul este estimat la peste 83,5 milioane de euro. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.