Vîntu NU va fi eliberat condiţionat

Sorin Ovidiu Vîntu, aflat în detenţie din 24 ianuarie, pentru 2 ani, în dosarul favorizării „părintelui” FNI Nicolae Popa, nu va fi eliberat condiţionat, a decis astăzi Tribunalul Ilfov, definitiv, menţinând sentinţa din 26 mai a Judecătoriei Sectorului 4. Magistraţii au arătat, în motivare, că timpul executat de Vîntu din cei doi ani de închisoare nu este suficient pentru ca acesta să-şi însuşească scopul preventiv şi educativ al pedepsei.

Vîntu ispăşeşte o a doua pedeapsă, după ce l-a şantajat pe Sebastian Ghiţă pe vremea când erau parteneri de afaceri la Realitatea TV şi a fost condamnat de instanţa supremă la 1 an de închisoare cu executare, an petrecut în Penitenciarul Jilava de unde a fost eliberat la termen anul trecut pe 1 mai.

Acum, în cererea de eliberare condiţionată, avocaţii lui Sorin Ovidiu Vîntu au invocat faptul că acesta a avut un comportament exemplar în penitenciar iar între cele două condamnări „a avut o conduită conformă cu normele de convieţuire socială, acordând o încredere sportiă justiţiei în general şi rolului social al acesteia, în condiţiile în care a apelat la organele judiciare ale Statului, formulând un denunţ (…) cu privire la săvârşirea unei infracţiuni de trafic de influenţă (…) de către inculpatul Obreja Rudel”.

Potrivit articolului 587 din noul Cod de procedură penală, liberarea condiţionată se dispune, la cererea sau la propunerea făcută potrivit dispoziţiilor legii privind executarea pedepselor, de către judecătoria în a cărei circumscripţie se află locul de deţinere.

După data de 22 august, Vîntu va avea posibilitatea să solicite din nou eliberarea condiţionată, care va fi judecată pe fond de Judecătoria Sectorului 4.

Omul de afaceri mai are 3 dosare pe rol:

– în primul – dosarul Petromservice – a fost condamnat la 6 ani şi 2 luni de închisoare la jumătatea lunii iulie, dar decizia nu este definitivă;

– în al doilea – privind delapidarea patrimoniului Asociaţiei Salariaţilor SNP Petrom -, a fost trimis în judecată în 31 ianuarie a. c.;

– în al treilea – privind devalizarea Fondului Naţional de Investiţii -, Vîntu este judecat pentru spălare de bani şi instigare la delapidare.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.