Vlasov, condamnat definitiv la 5 ani de închisoare

Mihail Vlasov, fostul preşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie a României, a fost condamnat astăzi, definitiv, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, la 5 ani închisoare cu executare, pentru trafic de influenţă.

Instanţa inferioară – Curtea de Apel Bucureşti – îl condamnase în februarie a.c. la 4 ani închisoare cu executare, însă Instanţa supremă a admis apelul declarat de DNA şi a mărit pedeapsa.

Vlasov a fost prins în flagrant delict anul trecut, în timp ce primea, prin intermediul șoferului său, 200.000 de euro mită – într-o pungă cu însemnele DNA -, de la omul de afaceri Gheza Iosif Petroczki, care l-a și denunțat că i-a cerut 1 milion de euro ca să-i rezolve un dosar la Curtea de Arbitraj – condusă de fiica şpăgarului, Vanda Vlasov.

Acum două zile, DNA l-a trimis în judecată pe Vlasov într-un nou dosar, acuzat că a mituit un deputat din Comisia juridică pentru adoptarea, de către Parlament, a unei legi prin care ONRC să treacă sub autoritatea CCIR – condusă de el.

Printre semnatarii proiectului de lege croit de Vlasov s-a numărat şi Alina Gorghiu, copreşedintele PNL, care ulterior şi-a retras semnătura de pe lista de iniţiatori. Când a fost audiată de DNA, le-a spus că a semnat doar pentru că aşa decisese partidul.

“După finalizarea proiectului de act normativ, inculpatul Mihail Vlasov a depus o muncă asiduă pentru influențarea unor parlamentari din toată sfera politică în vederea semnării și susținerii respectivei inițiative legislative. În special, influența s-a exercitat asupra parlamentarilor care au avut calitatea de arbitri în cadrul Curții de Arbitraj Comercial Internațional (Florin Iordache, Alina Gorghiu și Aurel Vainer) ori prin intermediul unor membri ai Camerei de Comerț și Industrie a României ori camerelor teritoriale (Andras Edler)”, se spune în rechizitoriu.

Gorghiu are numai calitatea de martor în acest dosar.

Magda SEVERIN

 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.