Condiții de intrare pentru șoferii români în Austria, dinspre Germania, Italia, Elveția

Austria a stabilit un orar de intrare dinspre Germania, Italia, Elveția, începând de joi, pentru șoferii români, astfel încât aceștia să ajungă la granița cu Ungaria în intervalul impus de Budapesta, de la ora 21.00 la ora 5.00, în fiecare zi.

sursă foto: UNTRR

Potrivit unui comunicat al Ambasadei României la Viena, începând cu 19 martie, la punctele de frontieră vestice ale Austriei, cu Italia, Elveția și Germania, poliția austriacă va permite intrare șoferilor români, cu destinația România, conform orarului de mai jos, pentru a evita aglomerația la Nickelsdorf. Această măsură vine în contextul deciziei Ungariei de a permite tranzitul rutier pe teritoriul său numai noaptea, între orele 21:00-05:00, via punctul de frontieră Nickelsdorf-Hegyeshalom.

Șoferii vor putea intra în Austria numai cu un număr de ore înainte de ora 21:00 și cel mai târziu cu același număr de ore înainte de ora 05:00, conform tabelului.

De exemplu: pe la Walserberg un șofer de automobil (timp 4 ore) poate intra cel mai devreme la ora 17:00 și cel mai târziu la ora 01:00, iar un șofer de camion (timp 5 ore) poate intra cel mai devreme la ora 16:00 și cel mai târziu la ora 00:00.

Pentru puncte de frontieră nemenționate se aplică orarul celui mai apropiat punct din tabel.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.