Peste 60.700 de persoane au tranzitat frontiera, în două zile

Peste 60.700 de persoane au tranzitat frontiera prin vămile de la nivelul întregii țări, în ultimele două zile de la ridicarea stării de urgență și instituirea stării de alertă, informează Poliția de Frontieră Română.
 
sursă foto: Poliția de Frontieră Română
În data de 16 mai au trecut frontiera 31.743 persoane, cetățeni români și străini, dintre care 16.164 au intrat în țară, iar 15.579 au ieșit din România.
 

În data de 17 mai, până la ora 18.00, au tranzitat frontiera română 29.072 de persoane, dintre care 16.987 pe sensul de intrare în țară și 12.085 pe sensul de ieșire, precum și 13.552 mijloace de transport. La granița cu Ungaria, în intervalul precizat, fluxul de pasageri a fost de 20.999 de persoane, dintre care 12.886 pe sensul de intrare și 8.113 pe cel de ieșire din România, cu 9.184 de mijloace de transport. În urma verificărilor suplimentare efectuate în linia a doua, au fost trimise spre izolare/carantina la locuință de către specialiștii Direcției de Sănătate Publică 7.074 de persoane.

Astăzi, 17.05.2020 (până la ora 18.00), prin punctele de trecere a frontierei de la nivelul întregii țări au efectuat…

Publicată de Poliţia de Frontieră Română pe Duminică, 17 mai 2020

Începând cu ora 18.00, în Punctul de trecere a frontierei Nădlac 1 nu se mai aflau persoane în așteptare din categoria celor care s-au prezentat în punctul de trecere a frontierei, pe jos.

 
Poliția de Frontieră Română precizează că a dispus măsuri pentru descongestionarea traficului și pentru respectarea distanțării sociale, prin:
 
– Reorganizarea arterelor de control în punctele de trecere a frontierei prin crearea unor culoare care sa permită separarea fluxurilor de pasageri.
 
-Orientarea autoturismelor spre toate punctele de intrare în țară (decizie luată prin întelegere cu autoritățile din Ungaria). Astfel, începând cu ora 18:30 autorităţile ungare au redirecţionat o parte din traficul transfrontalier de la P.T.F. Nădlac către P.T.F. Vărşand, în prezent la acest punct de trecere fiind utilizate pe sensul de intrare două artere pentru autoturisme şi o arteră pentru automarfare .
 
– Suplimentarea punctelor de control (în care se efectuează verificările) inclusiv cu puncte mobile în care polițiștii de frontieră folosesc tablete electronice pentru efectuarea formalităților.
 
– Suplimentarea numărului de cadre medicale în P.T.F.-uri.
 
– Suplimentarea dispozitivului de frontieră cu echipaje de jandarmerie care acționează în profunzime și care au misiunea de a impune măsuri de distanțare între persoanele care așteaptă efectuarea formalităților de control.
 
– Mobilizarea în zona de frontieră a efectivelor de poliție și SMURD, pentru menținerea ordinii publice și pentru acordarea asistenței medicale de urgență.
 
– Persoanele care așteaptă pentru intrarea în țară vor primi măști de protecție și apă.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.