Anti-electrice

În SUA, statul Missouri, o parte dintre deputați vor să interzică obligarea proprietarilor de afaceri să instaleze încărcătoare pentru vehicule electrice pe motiv că ar fi o încălcare a libertăților lor.

Unii nu văd cu ochi buni electrificarea

După războiul declarat mașinilor electrice din Wyoming, care ulterior a fost retras, republicanii din Missouri au elaborat o legislație care stipulează că acele orașe și comitate care doresc respectivele instalări de stații de încărcare trebui să plătească pentru acestea. „Nu putem percepe taxa pentru cât plătim pentru acestea. Este foarte scump”, declara David Overfelt în favoarea proiectului de lege în numele Asociației Comercianților din Missouri, Asociației Băcănilor din Missouri și Asociației Industriei Anvelopelor din Missouri.

Este evident că proiectul de lege ar împiedica guvernele locale să încurajeze suficiente stații de încărcare, pe măsură ce modele de vehicule electrice tot mai accesibile vor ajunge pe piață. Acest lucru este posibil să împiedice răspândirea vehiculelor electrice, ceea ce este, fără îndoială, cel puțin una dintre motivațiile din spatele legislației.

Dan ATHANASIU

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.