Baterii cu 20% mai multă densitate de energie

Leclanché este prima companie din lume care implementează un proces ecologic în producția de celule Li-ion: celula G/NMCA recent dezvoltată are un conținut de nichel de aproximativ 90%, ceea ce crește densitatea energiei și permite reducerea semnificativă a conținutului de cobalt, mai exact 15 procente.

Bateriile proiectate de Leclanché

În același timp, oferă o durată de viață mai lungă, stabilitate ridicată a ciclului și încărcare bună. Catozii NMCA de mare capacitate (oxid de nichel-mangan-cobalt-aluminiu) permit o creștere cu 20% a densității energetice a unei celule Li-ion în comparație cu celulele G/NMC convenționale. Cu toate acestea, acești catozi sunt fabricați de majoritatea producătorilor folosind solvenți organici, cum ar fi NMP (N-metilpirolidonă). Aceștia sunt foarte toxici și dăunători mediului. În aprilie 2018, NMP a fost adăugat pe lista substanțelor foarte periculoase, care pot avea efecte ireversibile asupra sănătății umane și asupra mediului. Prin urmare, utilizarea NMP a fost restricționată de Comisia Europeană.

Leclanché, pe de altă parte, folosește soluții apoase în procesul său de producție de aproximativ 13 ani – și este un pionier global în acest domeniu. Acest lucru nu numai că elimină riscul de explozie, dar nu există nici un pericol pentru sănătate pentru angajații implicați în procesul de producție. În plus, datorită procesului de producție pe bază de apă, Leclanché poate renunța la tehnologiile consumatoare de energie pentru uscarea, eliminarea și reciclarea solvenților. Datorită consumului de energie cu 10-30% mai mic, procesul Leclanché reduce, de asemenea, amprenta de carbon a producției de baterii. Astfel, oferă nu numai avantaje ecologice, ci și economice. Noile celule G/NMCA Leclanché, prietenoase cu mediul, sunt de așteptat să fie disponibile pe piață în 2024.

Dan Athanasiu

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.