Un nou camion electric poate fi produs de serie

1

Volta Trucks a primit aprobarea europeană de tip (ECWVTA) pentru camionul său electric Volta Zero, de 16 tone, depășind o altă etapă importantă spre începerea producției.

Pentru început, Volta va construi doar camioane pentru distribuție

Odată cu acordarea ECWVTA, camioanele Volta au acum permisiunea de a intra în producție de serie și de a începe vânzările cu modelul Volta Zero, complet electric. Certificarea vine chiar înainte de lansarea prototipurilor celei de a doua generație a modelului pre-producție Volta Zero către clienții din toată Europa, ca parte a unei flote-pilot.

Primele camioane electrice Volta Zero sunt programate să iasă de pe linia de producție la uzina din Steyr, la începutul celui de-al doilea trimestru al anului 2023. Primul prototip Volta Zero a fost fabricat acolo în septembrie 2022. Cei mai mari clienți sunt DB Schenker, cu puțin sub 1.500 de unități la comandă și Petit Forestier cu peste 1.000 de camioane Volta Zero. Testele sunt deja în curs, de exemplu, compania de logistică DB Schenker a primit un prototip în urmă cu aproximativ o săptămână, alte 150 de vehicule urmând să fie livrate până la sfârșitul acestui an.

Dan ATHANASIU

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.