CONFERINTA “Transportul de persoane la rascruce” 2011

rascruce-2011Noua varianta privind amendamentele aduse OUG 109/2005, infiintarea unui corp de control unic, schimbarile pe care le va aduce legislatia europeana sunt cateva dintre subiectele discutate la conferinta Ziua Cargo.

Revista Ziua Cargo a organizat în perioada 31 martie – 1 aprilie 2011 la Poiana Brasov, Hotel Alpin, un eveniment dedicat transportului rutier de persoane, care a reunit cele mai importante companii din domeniu, precum si toate asociaţiile de profil. Noua legislatie in transporturi a reprezentat unul dintre subiectele principale. Asociatiile patronale au analizat amendamentele aduse la OUG 109/2005 in cadrul Comisiei de Industrii si Servicii din Camera Deputatilor si au adus propriile amendamente. La ora actuala, se incearca sustinerea unei variante comune de catre toate patronatele transportatorilor. Pe de alta parte, se pare ca o noua varianta de lege unica a transporturilor este in lucru in cadrul Ministerului Transporturilor si Infrastructurii.

Controlul unic pare sa prinda tot mai mult contur. Conform proiectului de ordonanta de urgenta, noua institutie se va numi Inspectoratul de Stat de Control in Transporturile Rutiere si va prelua atributiile de control ale ARR, CNADNR si RAR.

Alte subiecte discutate au fost: controalele efectuate de Garda Financiara privind deconturile aferente transportului veteranilor, modul de implementare a OG 8/2011, privind casele de marcat fiscale si cititoarele de card, problemele traversate de catre transportul international de calatori in ultimii ani, posibile avantaje ale unei piete liberalizate a transportului regulat national de calatori etc.

Parteneri:

parteneri-transportul-de-persoane-la-rascruce-2011

Organizator:

sigla-ziua-cargo-235

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.