BAROMETRU: 6 din 10 oameni de afaceri, dispuși să angajeze străini

Criza de pe piața forței de muncă determină tot mai multe companii să se îndrepte spre atragerea muncitorilor străini. 6 din 10 oameni de afaceri ar vrea să aducă forță de muncă din afara țării, arată rezultatele unui barometru de opinie realizat de Frames & Train Your Brain, pe un eșantion de 250 de companii din diverse domenii.

Majoritatea celor chestionați consideră drept o soluție viabilă decizia Guvernului privind atragerea unui contingent de 20.000 de muncitori străini în România, anul acesta, cu 5.000 mai mulți față de anul 2018. Astfel, 74% dintre respondenți s-au declarat de acord cu intenția autorităților, în timp ce numai 12% au respins această soluție, iar restul nu au oferit un răspuns.

62% dintre cei chestionați au declarat că sunt dispuși să angajeze forță de muncă din străinătate. Numai 32% dintre respondenți cred că românii plecați la muncă în Occident se vor mai întoarce, iar în condițiile unui spor natural negativ, România are nevoie de o politică eficientă de atragere a forței de muncă din alte țări, la fel cum fac toate statele din UE, mai relevă sondajul.

„Germania, Franța, Spania, Italia au înțeles că economiile lor au nevoie de forță de muncă tânără, activă. Până și Polonia a atras 1 milion de muncitori din Ucraina. România nu poate sta în expectativă, în condițiile în care, din punct de vedere demografic, datele sunt de la an la an tot mai proaste”, arată concluziile Barometrului Frames & Train Your Brain.

Logistica, în top

Întrebați care sunt domeniile în care muncitorii străini pot avea un cuvânt de spus, 67% dintre respondenți au indicat construcțiile, 54% – industria prelucrătoare, 47% au amintit de sectorul HoReCa iar 43% – sectorul serviciilor, cu logistica în top.

„Opinia generală este că integrarea muncitorilor străini reprezintă o soluție pentru dezechilibrele de pe piața muncii, în condițiile în care reîntoarcerea românilor din străinătate este pusă sub semnul îndoielii. Dincolo de atragerea de muncitori fără studii, respondenții au declarat, în cadrul interviurilor telefonice, că România poate suplini lipsa specialiștilor români din sectoarele cu deficit de forță de muncă printr-o politică de atragere și încurajare a stabilirii în țara noastră a imigranților înalt calificați din țări terțe, precum Republica Moldova sau din țările africane, francofone”, arată rezultatele barometrului.

Limba, principala barieră

Întrebați care sunt principalele bariere în atragerea muncitorilor străini, 73% dintre respondenți au indicat-o pe cea lingvistică – faptul că muncitorii străini nu vorbesc limba română. Barierele culturale (62%) și cele administrative (58%) s-au aflat, de asemenea, în prim-plan.

,,Faptul că străinii nu vorbesc limba română reprezintă cea mai mare problemă, în acest moment, cu o excepție – cea a forței de muncă din Republica Moldova, văzută drept cea mai atractivă, în prezent, pentru firmele românești. Obiceiurile, tradițiile, inclusiv cele religioase, comportamentul social, în unele cazuri diferit față de cel al românilor, și absența unei legislații care să le asigure străinilor o integrare optimă în societate (dreptul la cetățenie, asigurarea medicală, accesul la educație, accesul la creditare etc.) generează, în continuare, multe semne de întrebare”, arată barometrul Frames & Train Your Brain.

Profesioniști, serioși și focusați pe muncă

O altă întrebare a vizat interacțiunea cu muncitorii străini. 43% dintre respondenți au declarat că au avut contact cu angajații străini, iar 76% i-au caracterizat drept profesioniști, serioși și focusați pe muncă.

,,Este vorba, în primul rând, de specialiștii străini detașați în România și care activează, în general, în poziții de conducere în companii. Un alt contingent important, la care fac referire cei chestionați, îl reprezintă angajații proveniți din Republica Moldova și Bucovina, tot mai mulți în ultimii ani, și care au ajuns să reprezinte un număr semnificativ în multe companii din marile orașe. Un alt segment de muncitori străini menționat de respondenți este reprezentat de muncitorii din sectorul construcțiilor și din servicii precum restaurante și hoteluri, despre care cei mai mulți au avut cuvinte de laudă și apreciere”, se mai spune în barometru.

Naționalitatea contează foarte puțin

Interesant este și faptul că, dacă ar avea de ales între un muncitor român și unul străin, peste 60% dintre respondenți au indicat drept principale criterii de selecție – profesionalismul, experiența, seriozitatea și nivelul salarial solicitat. Numai 12% dintre respondenți au indicat naționalitatea.

Una dintre temele care a generat cele mai multe comentarii a vizat măsurile pe care România ar trebui să le ia pentru a atrage forță de muncă de calitate. „Într-o economie globală, în care competiția pentru forța de muncă este tot mai acerbă, este necesar ca România să vină cu politici concrete, dincolo de asigurarea permiselor de muncă solicitate de mediul privat. Asigurarea unei legislații coerente de admisie și a unor mecanisme administrative care să asigure o integrare reală a muncitorilor străini este esențială – de la documentele de ședere, la accesul la servicii publice, educație, sănătate, dreptul la vot, politici de anti-discriminare, precum și facilități precum cele de locuit, burse, asigurări sociale etc.”, se mai spune în Barometrul Frames & Train Your Brain.

România devine țară de destinație

Potrivit datelor Eurostat, România își păstrează, în prezent, caracteristica de țară în principal de emigrație și devine, pe lângă țară de tranzit, o țară de destinație din ce în ce mai atractivă pentru imigranți. Estimările arată că, până în 2060, țara noastră va înregistra cel puțin o rată a imigrației nete de 18,4 la mia de locuitori (1,84%).

În prezent, mai mult de jumătate dintre imigranții din România sunt membrii de familie ai unui cetățean român/cetățean UE și SEE, iar aproape 10% dintre ei au ajuns aici pentru a fi împreună cu familia lor. Totodată, o treime dintre imigranți o reprezintă categoria celor veniți să învețe, să urmeze cursurile școlilor românești.

Sub 15% sunt imigranții care au ales România pentru un loc de muncă, iar 5% au mici afaceri în țara noastră. Bărbații dețin o proporție de 60% în total imigranți.

Principalele țări de origine pentru străinii prezenți în România sunt Republica Moldova (31%), Turcia (16%) și China (12%).

Peste 40% sunt prezenți în zona București-Ilfov, iar aproximativ 33% au ales, în procente relativ egale (în jur de 6%) zonele Iași, Cluj-Napoca, Constanța, Timiș, Prahova, Bihor.

În prezent, România ocupă poziția 22 din 31 în clasamentul general al țărilor pentru care a fost calculat Indicele Politicilor de Integrare a Migranților (MIPEX), în fața unor țări precum Elveția, Austria, Polonia, Bulgaria, Lituania, Slovacia.

Indicele MIPEX este calculat la nivel internațional prin evaluarea a 148 de indicatori de politici de integrare a migranților, precum mobilitate pe piața muncii, reunificare familială, educație, participare politică, rezidență pe termen lung, acces la cetățenie și anti-discriminare.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.