Brambles avansează în sfera sustenabilităţii

Brambles, compania globală de soluții pentru lanțul de aprovizionare, care operează în aproape 60 de țări, raportează atingerea cu succes a obiectivelor de sustenabilitate pentru anul financiar 2019, în Raportul de sustenabilitate publicat recent.

Împreună cu clienții săi, soluțiile Brambles au ajutat la economisirea a:

  • 2 milioane de tone de CO
  • 1,7 milioane de metri cubi de lemn 
  • 2.595 megalitri de apă 
  • 1,3 milioane de tone de deșeuri solide
  • 1,7 milioane de copaci 

Aceste reduceri au fost obținute pur și simplu prin înlocuirea ambalajelor de unică folosință cu alternative reutilizabile care sunt partajate, reparate și refolosite continuu de-a lungul întregului lanț de aprovizionare.  

Brambles și-a comunicat în 2015 angajamentele de sustenabilitate pentru anul 2020, iar problemele pe care le-a abordat programul, ca de exemplu, gestionarea durabilă a pădurilor și eliminarea deșeurilor din lanțurile de aprovizionare, sunt acum mai importante ca niciodată pentru toţi participanţii din supply chain.

Compania a intrat în anul financiar 2020, anul final pentru îndeplinirea obiectivelor stabilite în programul global de sustenabilitate şi se apropie tot mai mult de atingerea țintei de 100% materie primă provenită din păduri regenerabile, atingând nivelul de 99,7% (în creștere de la 99,4 în exercițiul financiar 2018). În plus, 60% din energia electrică ce alimenta Centrele de service Brambles a provenit din surse certificate de energie regenerabilă, reprezentând o creștere de 34 de puncte procentuale faţă de 2018, ceea ce face ca soluțiile de reducere a dioxidului de carbon furnizate de companie să devină și mai durabile.  

Compania urmează să stabilească un nou orizont de obiective de sustenabilitate, cu ambiția de a-și folosi poziția de “coloană vertebrală” invizibilă a lanțului global de aprovizionare pentru a produce un impact pozitiv asupra comunităților, clienților și planetei

Un viitor sustenabil

Ca parte a obiectivului Brambles pentru o mai bună colaborare, compania a lansat recent programul Zero Waste World (ZWW), al cărui obiectiv este dezvoltarea de parteneriate cu producători și retaileri pentru a rezolva provocări mari, cu care se confruntă toţi partenerii din supply chain, economisind totodată timp, bani și resurse naturale. Programul ajută la tranziția spre o economie circulară mai rapidă și mai simplă, cu inițiative axate pe trei domenii-cheie: eliminarea deșeurilor, a kilometrilor parcurși fără încărcătură și a oricăror ineficiențe, prin soluții inovatoare.

Anul trecut, Soluțiile de Colaborare în Transport oferite de CHEP, parte din Grupul Brambles, împreună cu partenerul lor digital, BXB Digital, au ajutat peste 246 de clienți să facă economii de 69,6 milioane de kilometri și 84,6 tone de CO2

Printre cele mai sustenabile companii din lume 

Toate aceste realizări au fost recunoscute de Barron Magazine, publicaţie Dow Jones & Company, care a numit Brambles a doua cea mai sustenabilă companie internațională din lume. De asemenea, Brambles și-a menținut poziția de lider în industrie conform indicelui Morgan Stanley Capital International ESG (factori de mediu, sociali și de guvernanță) pentru al cincilea an consecutiv și a doua poziție în categoria de Servicii și consumabile comerciale potrivit Dow Jones Sustainability Index  pentru anul 2019.

Juan José Freijo, Directorul Global de Sustenabilitate al Brambles, a declarat: „Suntem extrem de mândri că suntem recunoscuți ca lideri în materie de sustenabilitate la nivel mondial. Modelul nostru circular de afaceri ajută la eliminarea deșeurilor și la reducerea cererii de resurse naturale de-a lungul întregului lanț de aprovizionare. Vom continua să facem eforturi pentru a ne menține impactul pozitiv asupra clienților noștri și asupra comunităților pe care le deservim.” 

Despre Brambles Limited (ASX:BXB) 

Brambles ajută la transportul mai multor mărfuri către mai mulți consumatori, în mai multe locuri decât orice altă organizație din lume. Paleții și containerele furnizate de companie formează coloana vertebrală invizibilă a lanțului global de aprovizionare, iar cele mai importante branduri din lume aleg aceste soluții pentru a-și transporta produsele mai eficient, mai sustenabil și mai sigur.

Ca pionieri ai economiei colaborative, Brambles a creat una dintre cele mai sustenabile afaceri de logistică prin închirierea platformelor sale pentru a fi utilizate în comun și reutilizate, conform modelului cunoscut sub denumirea de „pooling de echipamente”. Brambles deserveşte, în principal, industriile de bunuri de larg consum (de ex. hrană uscată, articole de băcănie și produse pentru sănătate și îngrijire personală), de produse proaspete, de băuturi și de producţie, în general. Grupul are aproximativ 11.000 de angajați și deține aproximativ 330 milioane de paleți și containere, pe care îi pune în mişcare printr-o reţea de peste 750 centre de servicii. Brambles operează în aproximativ 60 de țări, cele mai ample operațiuni fiind derulate în America de Nord și în Europa de Vest.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.