Brambles contribuie la Circulytics

Ellen MacArthur Foundation lansează Circulytics, cel mai cuprinzător instrument de evaluare a circularității disponibil la nivel global, dezvoltat cu implicarea Brambles, compania expert în servicii pentru Supply Chain recunoscută ca reper în utilizarea modelului circular. 

Până în prezent, nu a mai existat posibilitatea de evaluare a gradului de circularitate a companiilor. Acest nou instrument oferă mai mult decât măsurarea fluxurilor materiale, prin faptul că oferă informații clare despre toate operațiunile circulare, semnalizează zonele care necesită îmbunătățiri imediate și evidențiază oportunitățile pentru inovații strategice.

Circulytics aplică date și parametri care măsoară tranziția la economia circulară, ceea ce le permite agenților economici să o înțeleagă mai bine și să o monitorizeze. Companiile au acum un cadru de referință care le va ajuta să proiecteze sisteme prin care pot elimina deșeurile din activitatea operațională, pot dezvolta strategii cu impact pozitiv asupra mediului și pot îmbunătăți a rezultatele economice și valoarea brandului.  Acest mod de gestionare a datelor va permite unei companii să își estimeze poziția actuală – dar, și mai important, progresul.

Economia circulară vizează să reducă deșeurile și poluarea, să mențină produsele și materialele în uz și, în același timp, să regenereze sistemele naturale.  Cu un model de „utilizare în comun și reutilizare” pentru cele 330 de milioane de platforme de transport, Brambles a definit economia circulară cu mult înainte ca aceasta să devină un concept cheie – în  Supply Chain, un sector în care modul de operare liniar încă predomină.

Andrew Morlet, CEO al Ellen MacArthur Foundation, a declarat: „La nivel global, din ce în ce mai multe companii recunosc oportunitățile pe care economia circulară le deschide în crearea de valoare și în abordarea provocărilor în materie de schimbări climatice, poluare și pierdere a biodiversității. Circulytics va ajuta la o tranziție rapidă și la scară mare spre economia circulară. Informațiile oferite de Brambles au fost esențiale pentru a ne asigura  că le punem la dispoziţie companiilor datele și analize de care au nevoie.” Brambles este, din anul 2015, membru al CE100 Network.

Michael Pooley, Președintele CHEP Europe, companie Brambles, a adăugat: „Ne-a bucurat faptul că am contribuit la Circulytics. Acest instrument documentează punctele tari ale unei companii, dar și zonele care necesită îmbunătățiri. Considerăm că acesta va fi primul instrument de stimulare a unui tip de dezvoltare strategică de care atât companiile, cât și planeta vor avea nevoie în viitor. Noi vom utiliza Circulytics pentru a obține un model de afaceri și mai sustenabil”. 

Circulytics împarte sistemul de măsurare în „facilitatori” și „rezultate”.  Prima categorie constă în elemente ale companiei, precum strategia, oamenii, sistemele și procesele, inovația și angajamentele externe față de clienți și furnizori.  Cea de-a doua categorie se referă la intrări (materiale și energie) și la modul în care ieșirile, sub formă de produse sau servicii, contribuie la economia circulară.  

Acest sistem îi permite unei companii să evalueze atât circularitatea fluxurilor de producție, cât și lanțul valoric, ca întreg. Compania primește un punctaj cumulat pentru o varietate de teme și, foarte important, informații și comentarii personalizate oferite de specialiștii Ellen MacArthur Foundation. 

Având în vedere problemele legate de schimbările climatice și problemele de mediu aflate pe agenda factorilor de decizie, noile cadre legislative și presiunea din direcția societății civile impun segmentului corporativ identificarea de soluții.  Aceste soluții constau în tranziția către o economie circulară, nucleul acestei tranziții fiind reprezentat de companii.

Informații despre Ellen MacArthur Foundation 

Ellen MacArthur Foundation a fost lansată în 2010 pentru a accelera tranziția către o economie circulară. Organizaţia  a devenit un lider de opinie global, punând economia circulară pe agenda factorilor de decizie din companii, guverne și mediul academic. Rețeaua Economie Circulară 100 (CE100) oferă un spațiu cu caracter precompetitiv pentru a învăța, a împărtăși cunoaștere și a pune idei în practică. 

Despre Brambles 

Brambles ajută la transportul mai multor mărfuri către mai multe persoane şi în mai multe puncte de livrare decât oricare altă organizație din lume. Paleții și containerele furnizate de companie formează coloana vertebrală invizibilă a lanțului global de aprovizionare şi cele mai importante branduri din lume au încredere în Brambles pentru a-şi transporta produsele mai eficient, mai sustenabil și mai sigur. Ca pionier al economiei circulare, Brambles a creat una dintre cele mai sustenabile activități logistice din lume, prin utilizarea în comun și reutilizarea platformelor sale, conform modelului de „pooling de echipamente de transport”.

Brambles asigură servicii, în principal, pentru sectorul FMCG (hrană uscată, produse alimentare și produse pentru sănătate și îngrijire personală), sectorul produselor proaspete, al băuturilor, retail și industriile producătoare. Grupul are aproximativ 11.000 de angajați și deține aproximativ 330 milioane de paleți și containere, printr-o reţea de peste 750 centre de servicii. Brambles își desfășoară activitatea în peste 60 de țări, cele mai ample operațiuni având loc în America de Nord și în Europa de Vest.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.