Când apelezi la o soluție telematică?

Răspunsul este simplu… ACUM… dacă vrei să deții un control real asupra activității și să scapi de o mulțime de probleme birocratice care, în multe cazuri, se pot traduce în pierderi de eficiență și, chiar, în amenzi. WebEye oferă soluții apreciate deja în piață. Care sunt însă zonele în care rezultatele se fac simțite?

Bineînțeles, totul pornește de la o promisiune cu adevărat interesantă: un control maxim al activității flotei auto. Cum?

Funcțiile sistemului WebEye permit un control total asupra flotei și un management eficient din toate punctele de vedere:

– financiar;

– salarizare;

– taxe.

Se poate obține o privire de ansamblu asupra întregii activități, dispunând, în același timp, de informațiile necesare pentru a interveni acolo unde este necesară optimizarea unor parametri de performanta, prin:

– funcțiile și rapoartele asimilate rutelor, activității camioanelor;

– foaia de parcurs;

– controlul consumului de combustibil;

– alertele privind calendarul mentenanței camioanelor;

– prin funcția Driving Style, care îmbunătățește stilul de condus.

Sistemul este utilizat atât de contabilitate, cât si de departamentele implicate în coordonarea flotei.

Taxa de drum din Ungaria

Dar avantajele nu se opresc aici. Plata taxei de drum din Ungaria implică mai mult decât la prima vedere. Fără soluția WebEye dedicată acestui segment, nu dispui de libertatea de a alege traseul optim, pentru ca ești legat de traseul ales la intrarea în țara.

WebEye alege rutele în funcție de traficul de la frontieră, pentru a evita ambuteiajele.

De altfel, planificarea curselor poate fi mult îmbunătățită, prin intermediul funcției eControl, care furnizează informații în timp real despre timpul de condus rămas, respectiv timpul de repaus. Mai mult, în cazul în care s-a depășit timpul de condus admis, funcția alarmează imediat dispeceratul, putându-se evita amenzile și accidentele cauzate de depășirea timpului de condus. Pot fi, astfel, evitate întârzierile generate de timpul de transport calculat greșit. Prin eDownload, se poate realiza descărcarea de la distanță a datelor tahografului, ceea ce aduce reduceri importante de costuri.

Consumul de carburant nu mai are enigme

Controlul consumului de combustibil continuă să fie o preocupare majoră pentru transportatori, care sunt, însă, din ce în ce mai atenți la detalii. Iar stilul de condus are un impact semnificativ în economia firmei. Prin utilizarea soluției DrivingStyle cu sistem de notare, beneficiile se traduc atât în diminuarea consumului de combustibil, cât și în reducerea costurilor cu mentenanța.

Analiza stilului de șofat și instruirea personalului dau, întotdeauna, rezultate, în acest context. Pentru un control total al consumului de combustibil, WebEye recomandă achiziția respectiv etalonarea sondelor pentru rezervoare. De menționat că etalonarea se face prin golirea completă a rezervorului și alimentarea lui progresivă, cu cate 10 l de combustibil, până la stabilirea exactă a capacității rezervorului și definirea cât mai precisă a nivelului. Sistemul se potrivește în special flotelor cu activitate în străinătate, indiferent de tipul de transport, dar și oricărei companii care dorește un control maxim asupra combustibilului.

Produse noi

WebEye dezvoltă, în permanență, funcții noi, precum Scanner-ul, Route Sending sau aplicația pentru mobil, care vor ajuta la un mai bun management al clienților.

Foarte apreciată este soluția Truck Navigator, lansată recent, oferă șoferilor toate informațiile necesare pentru a alege ruta optimă. Astfel, aceasta este stabilită de dispecer și transmisă șoferului, a cărui misiune este mai simplă, putându-se concentra asupra șofatului.

Pentru stabilirea rutei, dispecerul primește informații complexe, legate de trafic, tipul drumului, blocaje etc.

Serviciul este disponibil pe telefoane mobile și tablete, într-un format ușor de urmărit.

O altă noutate, propusă, de curând, în Romania, Ungaria și Polonia, este pachetul MyWebEye pentru vehicule cu greutate totală maxim autorizată de pana la 3,5 t, o dovadă a faptului că acest segment de transport este suficient de matur pentru a primi o astfel de soluție.

Poate, chiar, mai elocvent este studiul realizat, în cursul anului 2018, asupra unui eșantion reprezentativ de 100 de companii, clienți WebEye:

– 66% dintre participanții la interviu au declarat că implementarea soluțiilor telematice la nivelul flotei a influențat pozitiv activitatea companiei, în sensul unei mai bune planificări a curselor auto.

– 38% dintre respondenți au constatat reducerea consumului de combustibil.

– 22% au menționat, la capitolul beneficii, scăderea costurilor cu întreținerea mașinilor.

În ce categorie crezi te vei încadra?

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.