Club Feroviar si AIF saluta aparitia Colegiului feroviar

Club Feroviar si Asociatia Industriei Feroviare (AIF) din Romania au tinut sa-l felicite, printr-o scrisoare deschisa, pe ministrul Transporturilor, Alexandru Nazare, pentru initiativa de a constitui intr-un cadru oficial grupul consultativ feroviar, Colegiul Feroviar. “Speram ca acest grup de lucru sa fie un adevarat instrument de comunicare a provocarilor si oportunitatilor cu care se confrunta sistemul feroviar”, sustin semnatarii scrisorii.

“In contextul inceperii marilor proiecte de reconstructie a traseului Coridorului 4 Pan-European (recent clasificat drept Coridorul 7 „Orient” de marfa), componenta privata a acestui colegiu ar putea pune la dispozitia ministerului informatii corecte cu privire la nevoile de trafic si a tehnologiilor adecvate astfel incat sa se evite blocarea transportului feroviar, de marfa sau calatori, asa cum s-a intamplat deja in iarna 2011-2012.

Luam act cu satisfactie ca proiectul Platforma Romania Feroviara 2020 initiat de organizatiile noastre si sustinut de MTI (prin scrisorile de acceptare semnate de Doamna Ministru Anca Boagiu si participarea activa a Domnului Secretar de Stat Eusebiu Pistru la intalnirile de lucru ale Platformei) prinde contur intr-un mod oficial la nivelul Ministerului prin constituirea acestui grup consultativ.

Am observat in textul oficial de prezentare a obiectivelor Colegiului Feroviar ca aveti intentia de a coagula mesajele comune ale sectorului feroviar roman si de a transmite un mesaj coerent pe langa institutiile europene. In acest sens va relansam invitatia de a beneficia de prezenta Reprezentantului nostru Domnului Stefan Roseanu in grupul de lucru Rail Strategy Platform. Dupa cum ati fost informat, acest grup de lucru a fost constituit si este coordonat direct de Vicepresedintele Comisiei Europene, Responsabil cu Transporturile Domnul Siim Kallas si are ca obiectiv principal pregatirea textelor legislatiei europene de specialitate.

Platforma Strategica Feroviara este constituita din mari operatori si administratori de infrastructura, principalii producatori de echipamente si sisteme feroviare, mari clienti ai caii ferate si cele mai importante asociatii de profil din Europa.

Speram ca, prin demersurile comune ale mediului public si cel privat, sistemul de transport feroviar din Romania sa devina si mai atractiv, transformand Romania si portul Constanta in Poarta de Est a marfurilor europene”, se arata in scrisoarea deschisa, semnata de Dan Cernisov, presedintele AIF, si de Stefan Roseanu, senior partner Club Feroviar si secretar general AIF.

Semnatarii scrisorii deschise il invita pe ministrul Alexandru Nazare la o dezbatere, in 14 martie, alaturi de membrii celor doua organizatii, pentru pregatirea intalnirii din 16 martie de la Bruxelles.

Imagine: Jean-Mihai PALSU

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.