Cum îți alegi soluția telematică?

Pentru a ține pasul cu industria logistică, extrem de competitivă, companiile de transport își cresc cota de utilizare a tehnologiilor digitale. Și un lucru este clar: fără telematică, o mare parte din potențialul digitalizării în transporturi și logistică s-ar pierde.

Ca furnizor complet de sisteme, WABCO poate conecta camioane, trailere, partenerii de business și operatorii de flote, în timp real.

Furnizorul dezvoltă și comercializează, via Transics, o companie WABCO, software, hardware și servicii pentru industria transporturilor, care includ sisteme avansate telematice și FMS și servicii pentru camion, șofer, trailer, încărcătură și managementul subcontractorilor. Cheia este consultanța individuală.

Iată câteva întrebări care pot ajuta companiile de transport să găsească soluția potrivită pentru afacerea lor:

1) La ce doriți să utilizați soluția telematică?

Operatorii de flote trebuie să se gândească în avans la funcțiile care le sunt necesare. În general, merită să investești într-o soluție expandabilă modular. Poate că unele companii de transport au nevoie, în prima fază, doar de funcții de bază, cum ar fi navigația, urmărirea mărfurilor și descărcarea tahografului, dar, pe măsură ce se dezvoltă, alte funcțiuni pot deveni importante.

2) Ce date doriți să analizați? (Camion, trailer, șofer, marfă, subcontractor)

Toate informațiile relevante despre camion, trailer, încărcătură pot fi vizualizate în timp real, pe un singur ecran. Sistemele mai complexe permit ca aceste informații să fie împărtășite cu colegii sau subcontractorii, precum și cu partenerii de afaceri.

3) Ce soluție vă sprijină cel mai bine șoferii?

Computerele de bord instalate în cabina camionului și dispozitivele mobile, cum ar fi telefoanele smart, pot fi utilizate și combinate. Prin utilizarea unei aplicații pe telefon, șoferii pot realiza activități specifice cum ar fi scanarea de coduri de bare, încărcarea de imagini, stocarea feedback-ului din partea clientului sau raportarea incidentelor. Datele sunt sincronizate cu computerul de bord. În plus, informații relevante sunt transmise către dispecerat, prin intermediul software-ului din birou.

Astfel de soluții sunt recomandate pentru flotele ale căror șoferi lucrează cu diferite dispozitive și trebuie să schimbe frecvent vehiculele.

4) Este posibilă integrarea software-ului unei terțe părți?

Procesele logistice eficiente sunt posibile doar în cazul posibilității unei integrări între furnizorul telematic și alți furnizori de software, care oferă soluții precum planificarea expedițiilor, optimizarea rutelor, programe de contabilitate, instrumente de raportare și de diagnosticare.

Operatorii de flote trebuie să se asigure că aleg o soluție deschisă, care să permită o integrare facilă ale soft-urilor unor terțe părți și care poate fi personalizată.

5) Ce soluție telematică este cea mai potrivită pentru dimensiunea flote dvs.?

Sistemele FMS sunt, deja, standard pentru flotele de peste 50 de unități. Dar majoritatea companiilor de transport din Europa operează flote mici, de până la 20 de vehicule. Pentru aceste flote, sistemele telematice operate de către un furnizor de servicii, bazate pe cloud și internet, sunt, în special, interesante și eficiente din punct de vedere al costurilor. Operatorul poate accesa cu ușurință datele vehiculului și le poate evalua prin intermediul unui browser web, cu parolă personalizată. Iar șoferul poate accesa aceste date prin intermediul unei aplicații de pe smartphone.

Material furnizat de către WABCO

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.