DP World anunță lansarea unui serviciu logistic pan-european și deschiderea centrului său operațional, Turnul de Control European, în București.
Transportul de tip grupaj este un serviciu de top dedicat integrării tuturor etapelor lanțului de aprovizionare, prin combinarea serviciilor de transport rutier, maritim, aerian, feroviar și multi-modal, devenind o soluție completă de tip end-to-end.
„Prin gestionarea eficientă a lanțului de aprovizionare și îmbunătățirea performanței operaționale, DP World se concentrează pe satisfacerea nevoilor clienților de a reduce costurile și de a accelera timpii de livrare. În plus, noul serviciul este conceput pentru a sprijini sustenabilitatea lanțurilor de aprovizionare ale companiilor”, se arată în comunicatul transmis redacției.
DP World în România
Compania DP World este prezentă în România, din 2004, pe coasta de vest a Mării Negre, fiind prima Unitate de Afaceri pentru Containere înființată în Europa, cu un angajament pe termen lung, consolidat prin prelungirea contractului de închiriere, până în 2049.
Alinierea la strategia Grupului DP World s-a făcut în 2019, prin lansarea DP World Logistics România.

„Obiectivele noastre sunt să gândim în perspectivă, să creăm valoare și să lăsăm o moștenire pozitivă. Oferim partenerilor noștri mijloacele necesare pentru a face comerțul mai inteligent, mai rapid, mai sigur și mai profitabil și contribuim astfel la fluidizarea comerțului. Am identificat oportunități strategice unice în întreaga lume și am creat un portofoliu global de active, oferind soluții inovatoare pentru comerț, îmbunătățind circulația resurselor și generând beneficii economice și sociale”, potrivit DP World.
• Noul hub RO-RO & Project Cargo are o suprafață de 130.000 mp.
• Linia de chei operațională dedicată terminalului are 1.500 metri.
• Creșterea volumelor de import a fost de 12%, de la 160.392 containere, în 2019, la 179.660 containere, în 2023. În cazul exporturilor, avenzul a fost de 24%, în aceeași perioadă, de la 150.878 la 187.735 containere.
• În 2024, numărul total de angajați a ajuns la aproape 600.
• Investițiile realizate în perioada 2004-2024 s-au cifrat la 250 milioane USD.
Plan de dezvoltare
DP World Constanța a dezvoltat o strategie pentru crearea unei rețele de terminale inter-modale, pentru a crește expunerea la fluxurile comerciale din Europa Centrală și de Est, atât în interiorul UE, cât și pe rutele maritime.
Primul terminal inter-modal este amplasat în regiunea centrală a Transilvaniei, aflându-se în centrul unei zone care contribuie cu 50% la cota industrială din PIB-ul României, oferind astfel DP World oportunitatea de a-și crește cota de piață în comerțul total.
Facilitatea va fi dezvoltată pentru utilizare multi-modală, oferind următoarele servicii:
- Logistică de depozitare și încărcare/descărcare feroviară și rutieră
- Încărcare/descărcare containere
- Depozite cu temperatură ambientală și controlată
- Spații de birouri
- Parcare pentru camioane
Eficiență operațională
• Operațiuni portuare și logistice 24/7
• Acces direct 365 de zile pe an, fără restricții de maree
• Timp de așteptare la ancoraj: 0 ore
• Productivitate la acostare: 58 MPH
• Timp de rotație al camioanelor: 50 minute pentru tranzacții multiple & 30 minute pentru tranzacții individuale
• Numărul mediu zilnic de camioane: 1.100, cu un vârf de 1.600 camioane pe zi.
Compania oferă soluții complete (tip end-to-end) de logistică și lanțuri de aprovizionare:
- Servicii la primul/ultimul kilometru
- Depozitare
- Proiecte speciale
- Marfă necontainerizată/la vrac
- Transport internațional cu camion, tren și barjă
- Parcuri logistice
- ICD – Depozit Intern de Containere
- CFS – Încărcare și Descărcare Containere