DPD România deschide noul centru logistic din Sibiu

lucian-aldescu_ceo-dpd-romania-e1479541065846DPD România, unul dintre cei mai importanți jucători de pe piața locală de coletărie și curierat expres, și-a mărit capacitatea logistică la nivel național, prin inaugurarea noului depozit şi hub din Sibiu. Centrul logistic are o suprafață de 4.400 mp și a absorbit o investiție de circa 1 milion de euro.

Potrivit companiei, suma a fost dedicată integral amenajării și dotării hub-ului cu tehnologie şi echipamente de ultimă generaţie, specifice industriei de curierat. Capacitatea depozitului amplasat în cadrul parcului dezvoltat de Warehouses DePauw (WDP) permite manipularea și sortarea unor volume mari, respectiv 3.200 de colete și 150 de paleți pe oră sau 50.000 de colete și 4.000 de paleți pe zi.

Noul centru logisitc DPD România, în care vor lucra aproximativ 60 de angajați, dispune inclusiv de peste 10.000 mp alocaţi drumurilor de acces, parcărilor și platformelor, fiind inaugurat oficial la 31 octombrie, la un an de la demarea lucrărilor de construire.

”Odată cu mărirea portofoliului și creșterea volumelor de transport ale clienților existenți a devenit tot mai stringentă nevoia de spațiu pentru acomodarea unui număr ridicat de colete. Măsura de extindere a capacității logistice este în concordanță deplină cu strategia noastră de dezvoltare pe plan local, inițiată încă de anul trecut. Decizia de a deschide depozitul în Sibiu, unde este localizat și hub-ul central DPD România, a fost una strategică, în special datorită poziționării proiectului, care facilitează accesul curierilor la principalele căi de transport rutier din România și Europa”, declară Lucian Aldescu, CEO DPD România.

Centrul logistic din Sibiu permite, totodată, potrivit CEO-ului companiei, atât mărirea ferestrei operaţionale de livrare şi colectare la nivel local, cât și dezvoltarea serviciului unic de transport de marfă paletizată, în regim de curierat, DPD Pallet One.

Aceasta este cea cea mai recentă investiție finalizată de companie în România anul acesta. Astfel, în luna august, DPD România și-a extins capacitatea logistică și în Capitală, prin inaugurarea unui hub de 4.800 mp, în Mogoșoaia, în urma unei investiții de 1,5 milioane de euro. Depozitul, amplasat în cadrul proiectului logistic LOG.IQ București, are o capacitate de manipulare și sortare de 70.000 colete pe zi, respectiv 2.000 de paleți pe zi, și asigură acomodarea a 160 de curieri.

Despre DPD

DPD România este parte a DPDgroup, lider european în curieratul rutier. În România, DPD se află în top 3 companii de curierat. Prin tehnologia inovatoare, cunoașterea pieței locale și cele 2 servicii Predict și PalletOne, DPD România oferă cea mai bună experiență de livrare atât expeditorilor, cât și destinatarilor.

Cu o echipă de peste 600 de angajați și francizori și având acces la o rețea europeană de 16.000 de sedii Pickup, DPD România livrează anual 7 milioane de colete

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.