Dunwell securizează 3.000 mp spații de depozitare pentru Tellur

Dunwell a intermediat tranzacția prin care compania locală ABN Systems International, ce deține brandul Tellur, integrator și distribuitor de echipamente electronice și accesorii telecom, va ocupa o suprafață de 3.000 mp în depozitul Otter Distribution din vestul Capitalei.

Dunwell

Din noul spațiu de depozitare, care va contribui la evoluția vânzărilor la nivel local și pe piețele externe și va susține expansiunea internațională a companiei, produsele și accesoriile telecom Tellur vor fi comercializate în magazinele de specialitate sau online, atât local, cât și pe piețele din Europa de Vest, Asia sau Africa.

“Tellur se află într-o continuă expansiune, atât la nivel local, cât și internațional, motiv pentru care un spațiu de dimensiuni mai mari a fost alegerea firească pentru planurile de dezvoltare ale companiei. Am reușit să identificăm cea mai potrivită soluție pentru clientul nostru, ceea ce va contribui din plin la estimările de creștere de 20% ale business-ului pentru acest an. Sectoarele IT&C și e-commerce reprezintă un pilon important al dezvoltării spațiilor industriale, înregistrând creșteri ridicate ale cererii de la un an la altul, lucru care ne face să privim cu optimism dezvoltarea pieței de profil în perioada următoare”, a declarat Daniel Cautiș, managing partner Dunwell.

Potrivit specialistului Dunwell, din ce în ce mai mulți chiriași își relocă activitatea din spații vechi spre unități de depozitare moderne, care îi ajută să își desfășoare mai bine activitatea și să le ofere o siguranță sporită și oportunități viitoare de dezvoltare.

Daniel Căutiș, managing partner Dunwell

“Piața industrială este într-o continuă schimbare și adaptare la noile cerințe, venite atât din partea chiriașilor, care solicită spații mai sigure, cât și din partea dezvoltatorilor, care pun la dispoziție proiecte în linie cu trendurile globale. Acesta este și motivul pentru care tot mai mulți chiriași decid să își reloce activitatea în spații noi, clasa A, văzând dificultatea în a-și asigura stocurile de mărfuri și produse în spațiile vechi, asiguratorii neoferind acoperire în cazul unui incendiu, din cauza lipsei echipamentelor necesare (sprinklere, hidranți etc.). Mai mult decât atât, companiile cu activitate în sfera e-commerce cresc << double-digits >>  și caută să se poată extinde, în viitor, tot mai mult. Realitatea este că tot mai mulți români cumpără online, de aici și dezvoltarea accelerată a cererii de spații industriale cu destinație depozitare”, a mai punctat Daniel Cautiș.

În ceea ce privește suprafețele căutate de chiriașii din domeniul e-commerce, marea majoritate a acestora se  uită la depozite cuprinse între 1.000 și 10.000 mp. 

“În această categorie vorbim despre chiriași aflați în plină expansiune, cum este și cazul Tellur, care și-a dublat suprafața de depozitare ocupată anterior. Jucătorii mari, de tradiție, cu o dezvoltare rapidă în ultimii ani, caută, de cele mai multe ori, depozite cu suprafețe de peste 10.000 mp, ce le pot susține ritmul accelerat de dezvoltare”, a adăugat Daniel Cautiș.

Potrivit Dunwell, în topul celor mai căutate locații pentru dezvoltare se află, în continuare, zona de Vest a Bucureștiului, dar cu o orientare tot mai mare spre zona de Nord-Vest și un interes tot mai crescut pentru  Nord sau zona de Est a Bucureștiului.

Accesoriile Tellur, vândute din București în toată lumea

Brandul Tellur a apărut pe piață în anul 2011, fiind deținut de ABN Systems International, unul dintre cei mai cunoscuți distribuitori autorizați ai mai multor branduri IT&C recunoscute la nivel global. Produsele Tellur sunt comercializate atât în România, cât și pe piețele din Germania, Franța, Italia, Marea Britanie, Spania, Polonia, Grecia, Ungaria, Moldova, Bulgaria, Macedonia, Albania, Serbia, Turcia, Israel sau Africa de Sud, prin intermediul partenerilor locali și ai magazinelor online.

Tellur comercializează toată gama de accesorii pentru smartphone-uri și tablete, căsti audio, conectică, produse Smart Home, echipamentele comercializate fiind compatibile cu cele mai cunoscute branduri, printre care Apple, Huawei, Samsung, Sony, Lenovo, LG, Microsoft și multe altele.

Odată cu extinderea spațiului de depozitare, în echipa Tellur vor lucra, în total, 70 de angajați, iar noul centru va contribui la o creștere de aproximativ 20% a afacerilor în acest an.

“Mizăm pe o evoluție de 20% a business-ului, la 23 milioane de euro, valoare ce va putea fi atinsă ca urmare a dezvoltării spațiului de depozitare și accesarea unor noi piețe internaționale. Pe lista noastră se află țări din Estul Europei, precum Grecia, Cipru, dar și din America de Sud sau Orientul Mijlociu. Parte a planului de expansiune vizează atât o consolidare a activității pe piețele pe care suntem deja prezenți, cât și analiza unor piețe noi, inclusiv SUA”, a punctat George Barbu, CEO Tellur.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.