După 18 ani de existență, BursaTransport devine 123cargo

Încep să scriu după ce am trecut în revistă ediția de anul trecut a revistei Ziua Cargo, „Ghid pentru managerul de transport și logistică”. Prețuiesc și acum, ca întotdeauna, vorbele simple și adresarea directă.

Dan Cotenescu

123cargo, pe care o numiți încă BursaTransport, face parte dintr-un grup de companii de software ce livrează servicii pentru operatorii de transport și logistică.

Grupul Alpega

Vă invit să faceți cunoștiință cu colegii noștri de grup.

  • Teleroute: este cea mai veche bursă europeană în funcțiune, prezență notorie în partea de Vest a Europei.
  • Wtransnet: lider de piață în peninsula Iberică, a devenit parte a grupului Alpega în August 2018.
  • În afara celor 3 burse, fiecare din ele lider de piață pe o anumită zonă geografică europeană, Transwide: o soluție completă pentru shipperi, ce acoperă toate modurile de transport, cu implementări în Europa, Statele Unite și Brazilia.
  • Inet: un TMS (transport management software) multimodal cu implementări personalizate.
  • Tas-Tms: soluție TMS pentru companiile de expediție rutieră.
  • TenderEasy: soft pentru licitații de servicii de transport.

Din cele 7 branduri enumerate aș remarca grupul celor 3 burse de transport: 123cargo fostă BursaTransport, Teleroute și Wtransnet: fiecare din ele fiind lider de piață pe o anumită zonă geografică, creează posibilitatea grupului Alpega să își construiască o unică platformă omogenă din punct de vedere funcțional și tehnic. În cadrul acestui proces, BursaTransport are misiunea să se transforme dintr-o platformă locală, într-o platformă regională.

De ce 123cargo?

Pentru că BursaTransport nu poate deveni un brand regional, din cauza lipsei de semnificație în alte limbi. Ambiția noastră este să facem posibilă operarea în comun a operatorilor de transport români, bulgari, greci, maghiari, polonezi așa cum lucrează francezi, belgieni, olandezi, germani și spanioli.

Este și va fi dificil. Din cauza istoriei Est-europene, din cauza unor diferențe culturale ce nu pot fi ușor învinse. De aceea, ne străduim ca serviciul nostru să fie ireproșabil.

De ce diferă 123cargo de alte burse

În primul rând, noi descurajăm suprapostarea (publicarea multiplă a aceleiași partide de marfă de transportat în variante asemănătoare), în timp ce în mod tradițional, o bursă de transport își etalează în primul rând numărul de mărfuri valabile.

  • În al doilea rând, facem eforturi ca, o dată înscrise în aplicație, companiile să fie transparente pentru parteneri. Oferim informații cât se poate de complete.
  • În al treilea rând, suntem preocupați de probitatea profesională a utilizatorilor noștri: amendăm și menționăm neplata furnizorilor de transport, cât și situațiile neprofesioniste raportate de membrii comunității 123cargo.
  • Și în sfârșit, suntem conștienți de riscurile comunicării electronice pe internet și ne străduim să nu se petreacă fraude prin intermediul aplicației noastre. Nu numai că vorbim despre fraudă pe bursele de transport în paginile noastre, ci oferim și instrumente pe care utilizatorii noștri să le folosească spre a evita postura de victime ale furtului de identitate sau victime ale companiilor rău platnice. Astăzi suntem o companie de software, dar serviciul nostru izvorăște din propria experiență de operator de transport și expediție rutieră.

Ce planuri are 123cargo în 2019

Întâi de toate, aplicația noastră va îmbrăca o nouă haină. Un nou site de internet. Cu funcționalități mai evidente și cu un design mai aproape de zilele noastre. Urmează, sperăm noi, „strângerea de mână” pe care solicitantul și ofertantul de transport să o facă în cadrul platformei noastre, până la trimiterea comenzii și confirmării sale. Sub confirmarea ulterioară 123cargo, dacă e necesară. Lista albă și lista neagră la nivelul companiei, cu privire la ceilalți utilizatori. Apoi biblioteca de documente de companie și de flotă pe care fiecare utilizator să o poată încărca la dispoziția celorlalți utilizatori. Lucrăm în permanență la facilități noi care să vină în sprijinul utilizatorului.

Statistici 2018

22.777 Companii au folosit 123cargo în 2018
7.182.461 Mărfuri publicate de membrii 123cargo
5.241.722 Mărfuri provenite din colaborările cu Teleroute și Cargo.lt
21 Companii au consultat, în medie, fiecare marfă postată pe bursă
16.181 Companii au căutat informații despre parteneri în Lista membrilor

Dan COTENESCU

Manager 123cargo

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.