Ekol Logistics intră pe piața din Cehia

Ekol Logistics, lider în rândul companiilor 3PL din Turcia, pătrunde pe piața din Republica Cehă, făcând astfel prima sa investiție în sectorul logistic din această țară.

Ekol Logistics continuă să se dezvolte, o dovadă în acest sens fiind inaugurarea în luna martie a filialei din Bulgaria, iar în luna aprilie inaugurarea filialei din Republica Cehă. Astfel, în acest moment, Ekol deține filiale în 13 țări.

Ekol Cehia, folosindu-se de extinsa  rețea logistică a grupului,  va putea oferi soluții intermodale și transporturi rutiere, atât FTL, cât și în regim de grupaje. Pe lângă acestea, vom oferi, de asemenea, servicii de depozitare și servicii vamale. Estimăm că, în anul 2018, Ekol Cehia va înregistra o cifră de afaceri de 5 mil Euro și va ajunge la un număr de aproximativ 40 de angajați’’,  declară Martin Zalesky, Country Manager, Ekol Cehia.

Prima filială Ekol Cehia va fi inaugurată în Praga, la finalul lunii iunie, moment în care va începe să-și desfășoare activitatea operațională și comercială. Următorul pas va fi deschiderea unui alt punct de lucru, în orașul Brno, cel mai probabil anul viitor.

Ekol furnizează soluții de transport intermodal, iar Ekol Cehia deține un rol important în oferirea acestor servicii, având în vedere faptul că, de 4 ori pe săptămână, un tren face legatura între Trieste și Ostrava. Planul pentru 2016 este să se ajungă la o frecvență de 6 ori pe săptămână. Ekol Cehia va dezvolta transportul intermodal, punând accentul pe conexiunile feroviare pe rutele EU deja existente, urmând, însă, să implementeze și alte soluții noi.

‘’Ekol este o companie dinamică și inovatoare, care șe bazează pe mai multe atuuri puternice, precum o flotă proprie extinsă, formată din camioane,  remorci, containere și nave RO-RO. Un alt atuu îl reprezintă nivelul înalt al tehnologiilor folosite, care se reflectă asupra soluțiilor dezvoltate de către propriul department R&D al companiei. Toate acestea confirmă motto-ul companiei: ‘’Logistics for a better world’’ sau ‘’Logistică pentru o lume mai bună’. De aceea, faptul că Ekol pătrunde pe piața cehă reprezintă o veste bună adusă țării noastre‘’.- adaugă Martin Zalesky.

De asemenea, într-un an sau doi, compania plănuiește să ofere și servicii de transport aerian pe teritoriul Republicii Cehe.

Un alt plan pentru anul 2017 îl reprezintă deschiderea unei filiale Ekol în Slovacia.

truck on bridge (vertical

Despre Ekol Logistics

Ekol este un furnizor de servicii complete de transport și logistică. Şi-a început operațiunile în 1990 în Turcia, iar acum este prezentă în 13 țări europene. Cu peste 6500 de angajați, dar și cu 700 000 mp de centre de distribuție în Turcia, Germania, Italia, Grecia, Franța, Ucraina, Bosnia Herzegovina, România, Ungaria, Spania, Polonia, Bulgaria și Republica Cehă,  Ekol se află în topul companiilor furnizoare de servicii integrate de logistică, atât în Turcia, cât și în Europa.

Ekol se concentrează pe inovaţie pentru a oferi clienţilor săi soluțiile de transport cele mai bune, ecologice și eficiente din punct de vedere al costurilor. Printre serviciile oferite, se află: transport intern și internațional, logistică și depozitare, dar și soluții de Supply Chain Management.

Este important de menționat faptul că Ekol deține 5 vase maritime destinate transportului RO-RO, precum și 5.000 de mijloace proprii de transport. Datorită acestora, Ekol dezvoltă soluții intermodale care oferă numeroase beneficii pentru mediul înconjurător, beneficii financiare, operaționale, dar și sociale (în favoarea șoferilor). Astfel, Ekol salvează 230 000 de copaci în fiecare lună.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.