Fără accidente în depozit! 3 SOLUȚII

Potrivit Biroului pentru Muncă și Statistică, în domeniul industrial se înregistrează cel mai mare procent de accidente la locul de muncă din Europa – 31%. Profesia de stivuitorist este una dintre cele mai expuse. Aproximativ 10% din accidentările industriale sunt corelate cu utilizarea echipamentelor de mișcare a mărfii. Toyota Material Handling Romania propune soluții pentru îmbunătățirea operațiunilor, creșterea eficienței și creșterea siguranței în depozite.

Lanțul de aprovizionare este motorul fiecărei economii, dar vine cu multe provocări pentru cei implicați în acest proces. Cum putem preîntâmpina problemele cu mișcarea de marfă?

Un studiu OSHA a constatat că 25% dintre accidentele cu echipamentele de manipulare marfă sunt cauzate de pregătirea inadecvată a operatorului, dar cum rămâne cu celelalte 75 de procente? 

Alte cauze ale producerii de accidente

  • Denivelări ale pardoselii
  • Lipsa unor sisteme de atenționare audio (alerte) sau vizuale (leduri) montate pe echipamentele ce operează în zone aglomerate
  • Întreținerea de rutină a echipamentului efectuată greșit sau neefectuată.

Măsuri care previn

  • Training specializat pentru operatori

Pentru a preveni riscurile, este necesar să fim conștienți de aceste pericole, să răspândim o cultură autentică de siguranță și să finanțăm pregătirea operatorilor și a sistemelor de siguranță. Toyota Material Handling Romania oferă leasing de personal calificat, stivuitoriști autorizați CNCIR cu experiență în mișcarea de marfă și cunoștințe teoretice și practice în domeniul pregătirii de livrări și a gestionării unui stoc de produse.

Mai multe informații aici:  https://toyota-forklifts.ro/solutii/business-solutions/ 

  • Instalarea tehnologiei proactive – soluții de siguranță și protecție

Există numeroase sisteme de siguranță care se pot monta fie pe echipament, fie în depozit, sisteme sonore sau luminoase menite să prevină accidentele ce pot avea loc în timpul manipulării de marfă din depozit. 

Puteți vedea câteva exemple accesând https://toyota-forklifts.ro/solutii/solutii-de-siguranta-si-protectie/ 

  • Soluții automatizate și de tip shuttle care nu folosesc operatori

Automatizarea în logistică este în plină expansiune și asta pentru că răspunde nevoilor actuale: înlocuiește forța umană (operatorul) care este greu de găsit, de certificat și de păstrat, reduce costul operațional și crește eficiența. Scopul automatizării în procesele de mișcare a mărfii este de a elimina operațiunile inutile și a le eficientiza pe cele repetitive. Totodată, echipamentele automatizate vă scapă și de grija accidentelor. Acestea vin echipate cu senzori de mișcare care previn coliziunile.

Cât pierzi, de fapt?

Iar dacă aceste informații nu v-au convins cu privire la importanța prevenției din depozit, iată rezultatele unui raport care vă pot pune pe gânduri: pentru fiecare 1 leu cheltuit cu reparația unui echipament care a provocat un accident în depozit, alți 10 lei se cheltuie pentru reparația ușilor/pereților/rafturilor sau a mărfii deteriorate

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.