Finanțare de 82 milioane de euro pentru CTPark Bucharest West

CTP a încheiat un acord de finanțare, în valoare totală de 82 milioane euro, cu BRD-Groupe Société Générale și Komerční banka, în cadrul uneia dintre cele mai mari tranzacții financiare de pe piața imobiliară din România, din primul semestru al anului 2019. 

Cele două bănci au acordat o facilitate de credit la termen dezvoltatorului imobiliar, pentru a susține investițiile unuia dintre parcurile sale logistice, CTPark Bucharest West.

„Suntem mândri să susținem planurile de investiții ale clientului nostru, mai cu seamă că România se dezvoltă într-un ritm rapid, și are astfel nevoie de infrastructură modernă și fiabilă, și în special de hub-uri logistice”, a declarat Yves Lallemand, director general adjunct al BRD, coordonator al  polului Corporates Business. 

CTP deține în România un portofoliu semnificativ de parcuri industriale de clasă A, inclusiv în București, Arad, Cluj, Timișoara, precum și în alte puncte cheie din țară, însumând o suprafață construită ce depășește 1 milion metri pătrați. Dezvoltatorul a investit aproximativ 500 de milioane de euro în România, de la intrarea sa pe piață, și are în vedere să-și continue planul de dezvoltare.

CTPark Bucharest West este unul din cele mai mari parcuri industriale, nu numai în România ci și în Europa Centrală și de Est. În prezent, proprietatea cuprinde 400.000 metri pătrați construiți și se are în vedere atingerea unui volum de 1 milion metri pătrați în viitor, având ca obiectiv transformarea României într-un hub logistic în Europa de Est. 

Ana Dumitrache

„Cred că este o oportunitate foarte bună de a finanța unul din cele mai importante proiecte ale noastre printr-un club de bănci de încredere și de un înalt profesionalism, precum BRD-Groupe Société Générale și Komerční Banka. Le mulțumim pentru angajamentul și munca lor susținută pentru a pune în practică o astfel de tranzacție, care este una din cele mai mari din prima jumătate a anului 2019”, a spus Ana Dumitrache, Director General al CTP România. 

CTPark Bucharest West se află la 23 km vest de centrul Capitalei, având acces direct la autostrada A1. Printre cele mai mari companii care își desfășoară activitatea în acest parc industrial sunt: Ekol Logistics, Quehenberger Logistics, Geodis, Gefco, NOD (Network One Distribution) etc. Planurile viitoare de investiții ale CTPark Bucharest West includ dezvoltarea facilitaților și serviciilor în interiorul parcului industrial, precum construirea unei clădiri multifuncționale, care va include un restaurant, un centru medical, un supermarket, spații de birouri. Mai mult, CTPark Bucharest West nu înseamnă doar depozite industriale, ci și un mediu propice pentru afaceri, iar CTP se angajează să investească în infrastructura parcului industrial împreună cu celelalte societăți care își desfășoară activitatea aici, astfel încât să fie funcțional, eficient și estetic, în beneficiul celor care lucrează aici, dar și al celor care locuiesc în vecinătate. 

O echipa juridică a firmei Dentons a oferit consultanță băncilor în cadrul acestei tranzacții transfrontaliere complexe. Echipa a fost condusă de biroul din București și coordonată de Perry Zizzi, Romania Managing Partner și Magda Răducanu, Managing Counsel, care au fost sprijiniți pe aspecte juridice privind dreptul englez, ceh și luxemburghez de colegii din birourile Dentons din Praga, Luxemburg și Bratislava. 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.