FM LOGISTIC: Depozitul pharma din București, inaugurat oficial

10.000 m² conform reglementărilor și standardelor farmaceutice. Autorizare pentru funcționare eliberată de către Agenția Națională a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale. Capacitate de stocare de 14.500 de paleți. Zone cu temperatură controlată: +15/+25 oC; +2/+8 oC; -25/-15 oC. Serializarea produselor farmaceutice. Peste 77 de milioane de unități pregătite anual. Platformă în curs de certificare LEED®. Sau, altfel spus, noul depozit FM Logistic, amplasat în apropierea Bucureștiului.

FM Logistic a anunțat, oficial, în cadrul unui eveniment desfășurat în prima parte a lunii noiembrie, deschiderea depozitului pentru produse farmaceutice din zona Bucureștiului, lângă autostrada A1 București – Pitești, în Dragomirești, județul Ilfov. Construcția platformei a început în iulie 2016, pentru ca, în noiembrie 2017 să primească primii paleți. Concret, depozitul amplasat în Dragomirești, are o suprafață totală de 20.000 mp, dintre care 10.000 mp sunt destinați produselor cosmetice și FMCG (la care se adaugă 1.000 mp de mezanin, pentru activitățile de co-packing), ceilalți 10.000 mp având licență pentru logistica produselor farmaceutice (suplimentar fiind prevăzuți 1.150 mp de mezanin, deasupra rampelor frontale, pentru produse sensibile).

O investiție de 20 de milioane de euro

Investiția, estimată la 20 de milioane de euro, include studiul de fezabilitate, achiziția și viabilizarea terenului, precum și construcția depozitului de 20.000 mp, din capacitatea totală de 80.000 mp. „Platforma din Dragomirești este cea de-a treia platformă construită în România de către NG Concept – filiala FM Logistic dedicată ingineriei construcțiilor”, a declarat Veronica Vasilescu, Administrative Manager NG Concept. Ea a subliniat că această construcție reflectă imaginea FM Logistic în România, precum și identitatea companiei, fiind recunoscută în industria logistică. „Începând cu anul 2009, NG Concept și FM Logisitc au decis să creeze construcții verzi, în întreaga lume. Așadar, această nouă platformă FM Logistic va obține certificarea LEED® în următoarele luni”, a mai menționat Veronica Vasilescu.

Pregătiți pentru serializarea produselor farmaceutice

FM Logistic este, în prezent, pregătit să respecte toate cerințele regulamentului UE ce va intra în vigoare începând cu data de 9 februarie 2019, privind serializarea produselor farmaceutice. „Procesul pentru demararea serializării a necesitat o investiție semnificativă în revizuirea echipamentelor existente, a sistemului informatic (hardware și software), a proceselor și în pregătirea angajaților; toate aceste aspecte sunt în conformitate cu Asigurarea Calității și procesul de Management al Schimbării. Pe lângă serviciile de serializare, FM este deschisă tuturor posibilităților asociate acestei evoluții, inclusiv către servicii de agregare, dacă este necesar”, a explicat Jean Francois Fusco, Corporate Healthcare Compliance Director FM Health.

Toate operațiunile de gestionare a depozitului sunt efectuate în conformitate cu cerințele europene, GSP (Bunele Practici de Depozitare) și GDP (Bunele Practici de Distribuție), pentru produsele farmaceutice.

Dotări de top

Depozitul este dotat cu instalații pentru măsurarea și controlul temperaturii și umidității, instalate după maparea termică regulată (iarna și vara) a instalației, care asigură temperaturile specificate de producătorii de medicamente pentru produsele stocate, în condiții normale (maximum 25 oC) sau în condiții de frig – produse sensibile (păstrate între 2 și 8 oC), precum și pentru produsele care necesită temperatură negativă (depozitate la o temperatură între -25 și -15 oC). Acestora li se adaugă partiționările speciale pentru anumite tipuri de medicamente, echipamentele de manipulare marfă (scanere, reach truck-uri etc.), o instalație independentă de alimentare cu energie electrică și un sistem special pentru îndeplinirea condițiilor de securitate (acces control, camere video etc.). Suplimentar, a fost prevăzut un sistem de backup, care asigură un management de depozitare eficient și sigur.

Venituri în creștere

FM Logistic și-a majorat veniturile cu 10% în anul fiscal anterior, ajungând la 27,5 milioane de euro, în România (la 31 martie 2018), datorită dezvoltării afacerilor principalilor clienți, noilor contracte și lansării de noi activități. Extinderea afacerilor existente și a portofoliului de clienți a dus la o majorare semnificativă a activității de depozitare (44% din totalul afacerilor) și la o creștere stabilă pentru transport (48%) și co-packing (8%).

Compania are 750 de angajați, operează trei platforme logistice în România – Timișoara, București și Dâmbovița, pe un spațiu de depozitare de 95.000 mp, și două terminale logistice de cross-docking situate în Cluj și Bacău.

Meda IORDAN

meda.iordan@ziuacargo.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.