GEFCO a finalizat contractul de achiziție a IJS Global

Grupul GEFCO, un jucător global  în logistica industrială și lider european în domeniul logisticii auto, a semnat un acord cu fondul de capital privat, Nimbus, pentru achiziția companiei olandeze IJS Global, specializată în operațiuni de transport aerian și maritim.

Natura complementară a activităților de business ale GEFCO și IJS Global – în ceea ce privește expertiza, rețeaua geografică și portofoliul de clienți – va aduce un plus valoare tuturor părților implicate: clienți, parteneri, furnizori și angajați.

Aceasta achizitie este în linie cu strategia de dezvoltare a GEFCO și IJS Global, poziționând noua entitate drept un partener preferat în rândul producătorilor internationali, aflați în permanentă căutare de noi soluții competitive. Această achiziție va avea ca rezultat o gamă sporită de servicii logistice globale, dedicate optimizării lanțurilor complexe de aprovizionare.

Fondată în 2004, IJS Global este o companie specializată în servicii de transport aerian și maritim, cu sediul central în Amsterdam, Olanda. În prezent compania are aproximativ 500 de angajați și a realizat o cifră de afaceri de 160 milioane € în 2014.

Compania oferă clienților săi o acoperire la nivel global, datorită prezenței sale operaționale în 16 țări, cu centre de expertiză în Regatul Unit al Marii Britanii, Țările de Jos, Australia, China și Asia de Sud- Est, precum și în Statele Unite ale Americii.

IJS Global este recunoscută în rândul clienților pentru fiabilitatea serviciilor oferite și calitatea relațiilor comerciale. Compania își desfășoară activitatea în numeroase sectoare precum: industria farmaceutică, acțiuni umanitare, produse high-tech, petrol și gaze, industria aerospațială și modă.

Rețele cu expertiză complementară

Rețeaua operațiunilor IJS Global vine în completarea rețelei GEFCO, care cuprinde în prezent patruzeci de țări. Această achizitie va permite în mod special Grupului GEFCO să își dezvolte prezența în două zone principale de transport industrial: China și Asia de Sud-Est pe de o parte, și SUA pe de altă parte. De asemenea, va facilita extinderea rețelei europeane a GEFCO, printr-o prezență sporită în Marea Britanie, Țările de Jos și Germania, obținând în același timp un punct de sprijin pe piața australiană.

Dincolo de extinderea acoperirii geografice, GEFCO își va spori și mai mult serviciile de logistică și transport, datorită expertizei deținute de IJS Global pe segmentul expedițiilor intercontinentale aeriene și maritime. Infuzia competențelor celor două companii va extinde gama de solutii logistice oferite clienților internaționali, variind de la transportul multimodal la depozitare, reprezentare vamală și fiscală, precum și gestionarea coordonării în mod integrat a lanțurilor complexe de aprovizionare.

Mai mult, adiția clientilor IJS Global la portofoliul actual al GEFCO, accelerează diversificarea acestuia fără a pierde din vedere focusul continuu asupra activităților logistice de bază.

Această operațiune este, prin urmare, pe deplin aliniată cu strategia de dezvoltare externă a Grupului GEFCO; în plus față de dezvoltarea la nivel geografic și internațional, precum și diversificarea întregului sector de business, această strategie urmărește să creeze premisele unui plan ambițios de creștere până în 2020, cu scopul consolidării poziției de actor global în domeniul logisticii.

“Achiziția IJS Global este în linie cu strategia de creștere pe termen lung a Grupului. Această operațiune va permite GEFCO să își sporească poziția de partener preferat al companiilor industriale internationale. Misiunea noastra este să aducem un plus valoare lanțurilor de aprovizionare ale clientilor nostri, oferindu-le astfel timp pentru a obține o creștere și competitivitate economică mai mare”, spune Luc Nadal, Președintele Consiliului de Administrație al GEFCO.

Un proiect industrial cu valoare adăugată pentru toate părțile implicate

Angajamentul dintre GEFCO și IJS Global va permite clienților și partenerilor de afaceri un acces facil la principalele fluxuri comerciale de pe piață: schimbul comercial între Asia de Sud-Est și Statele Unite; tranzacțiile în interiorul Asiei de Sud-Est; tranzacțiile între Europa și Asia de Sud-Est. Grupul deține statutul de Operator Economic Autorizat (AEO) în Europa și va fi capabil să deservească peste 150 de țări și mai mult de 350 de destinații, oferind astfel agenților strategici și furnizorilor noi oportunități comerciale.

“Suntem încântați să ne alăturăm grupului GEFCO, un lider global cu valoare adăugată în domeniul logisticii. Complementaritatea rețelelor celor două companii va contribui semnificativ la diversificarea întregii noastre oferte comerciaale în toate piețele-cheie ale lumii. Așteptăm cu interes să îmbinăm cunoștințele și expertiza echipelor noastre, pentru consolidarea și dezvoltarea noastră economică viitoare”, declară Sjoerd Van Loon, CEO al IJS Global.

În plus, consolidarea expertizei pe sectorul logistică, împreună cu dimensiunea globală a Grupului GEFCO, reprezintă o oportunitate pentru schimbul de bune practici și dezvoltarea profesională a echipelor IJS Global și GEFCO.

Condiții favorabile pentru o implementare operațională integrată de succes.

Caracterul subsidiar al rețelelor de business, expertiza și clienții vor facilita fuziunea operațională și comercială între IJS Global și GEFCO. Întrucât echipele ambelor companii împărtășesc aceeași cultură de excelență operațională și fiabilitate, vor transforma rapid acest proiect într-un succes.

După finalizarea acestei achiziții, toate activitățile GEFCO Overseas, de expediții maritime de mărfuri, vor fi administrate de Sjoerd Van Loon, actualul CEO al IJS Global.

“Avem toate atributele necesare pentru a deveni un jucător major pe segmentul Overseas pentru toți clienții noștri internaționali. Sunt încrezător că echipele noastre – atât cele ale IJS Global și GEFCO – își vor demonstra gradul înalt de pregătire și profesionalism, acordând atenția cuvenită înțelegerii și satisfacerii nevoilor clienților noștri “, a încheiat Luc Nadal.

Tranzacția va intra în vigoare imediat după îndeplinirea tuturor formalităților obișnuite de reglementare.

Despre Grupul GEFCO

GEFCO elaborează și implementează planuri de logistică industrială alături de producători, aducând valoare adăugată cu scopul consolidării competitivității acestora. Performanța pe care GEFCO o oferă clienților săi se bazează pe expertiza dobândită în ultimii 65 de ani, în special în sectorul auto, unul dintre cele mai complexe și solicitante sectoare ale economiei. Prezent în 150 de țări, GEFCO se numără printre primele 10 grupuri europene, cu o cifră de afaceri de 4,1 miliarde de euro în 2014 şi 11.500 angajaţi. Cu peste 350 de locații în întreaga lume, GEFCO se dezvoltă în Asia Centrală, Europa Centrală și de Est, Orientul Mijlociu, Asia de Est și America Latină.

www.gefco.net

Despre IJS Global

Fondată în 2004, IJS Global este un furnizor de solutii logistice care oferă servicii de expediere de mărfuri și soluții de aprovizionare pentru clienții din lumea întreaga. Cu sediul central situat în Amsterdam, Olanda. IJS Global furnizează servicii pentru industria de electronice și high-tech, bunurilor de larg consum, industria aerospațială, de apărare, off-shore si piese de schimb și are o vastă experiență și expertiză în domeniul medical.

www.ijsglobal.com

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.