GEFCO a semnat un acord de cooperare cu Russian Export Center

gefco3GEFCO, membră a Căilor Ferate RZD din Rusia și compania “Russian Export Center” au semnat un acord de cooperare pentru a oferi companiilor de export rusești și internaționale soluții globale în ceea ce privește logistica.

Acest parteneriat strategic are ca scop îmbunătățirea capacităților de export din Rusia, începând cu domeniul auto și continuând cu alte sectoare strategice de producție.

Astăzi, la Forumul Economic Internațional din Sankt Petersburg, a avut loc o ceremonie oficială pentru semnarea acordului de cooperare între societatea pe acțiuni “Russian Export Center”, reprezentată de directorul general, Peter Fradkov, și grupul GEFCO, reprezentat de președintele Consiliului de Administrație, Luc Nadal.

Îmbinarea expertizelor complementare

Prin intermediul acestui acord, Russian Export Center și GEFCO se angajează la o cooperare de 3 ani de zile în vederea susținerii exportatorilor ruși sau a celor cu sediul în Rusia, din sectoarele de producție. Cele două părți se vor folosi de potențialul și expertiza fiecăreia pentru a implementa măsuri practice în vederea susținerii exportatorilor și facilitării accesului pe termen lung la piețe străine.

În calitate de instituție statală de sprijin a exportului, constituită ca parte a Vnesheconombank cu sprijinul Guvernului Federației Ruse, Russian Export Center va pune la dispoziția exportatorilor ruși consultanță juridică, economică și de dezvoltare a afacerilor.

Ca integrator de logistică la nivel mondial, cu o experiență de 65 de ani în gestionarea lanțurilor complexe de aprovizionare, GEFCO aduce logistica din ușă-în-ușă și soluții de transport și acces la rețeaua sa globală. Datorită sprijinului Căilor Ferate din Rusia, a acționarului principal al acesteia și prezenței sale pe piața rusească din 2003, GEFCO va crea o punte logistică pentru companiile exportatoare.

Mai precis, know-how-ul companiei Russian Export Center și al GEFCO vor aduce următoarele beneficii clienților și partenerilor acestora:

  • cunoașterea piețelor cheie (cu studii preliminare, până la implementarea finală a schemei de logistică)
  • acces la o rețea globală de agenți și transportatori în peste 150 de țări
  • soluții din ușă-în-ușă, inclusiv servicii de Impozitare și Vămuire, la standarde înalte și omogene de servicii operaționale
  • capacități de finanțare

 Îmbunătățirea capacităților de export din Rusia

Datorită acordului de cooperare și sprijinului informatic din partea REC, GEFCO are oportunitatea de a influența răspândirea imaginii sale în Rusia și va aplica expertiza sa pentru proceduri generale ale operațiunilor logistice de export.

GEFCO se va alătura companiilor de export din Rusia în construirea planului strategic de export al acestora și pătrunderea pe piață.

Sunt încântat de semnarea acestei cooperări dintre GEFCO și Russian Export Center. În calitate de lider al unui provider de logistică la nivel mondial, știu în ce fel transportul și logistica strategică sunt strategice pentru companiile care urmăresc dezvoltarea internațională. Eu, personal, văd acest acord ca un parteneriat strategic care poate ajuta în mod semnificativ companiile din Rusia să facă față concurenței din întreaga lume și să obțină poziții sustenabile în economia globală,”– a declarat Luc Nadal.

Petr Fradkov, în calitate de Director General al REC încă de la constituirea acesteia, a comentat cu privire la înțelegere: “GEFCO este un expert cunoscut la nivel mondial în domeniul logisticii, cu o istorie remarcabilă și o reputație impecabilă. Compania a activat în Rusia mai bine de 10 ani, având un sistem amplu de agenții de reprezentanță în țară. De aceea, ne bucurăm să începem raportul nostru de colaborare ca parte a contractului semnat. Acest lucru ne va permite nu numai să împărtășim experiența noastră în dezvoltarea exporturilor și sprijinirea exportatorilor, ci și să implementăm proiecte la scară largă, să organizăm conferințe pe teme industriale, să facem schimb de informații și experiență în logistică și procedurile de impozitare, budget, optimizarea aprovizionării și o gamă largă de alte procese. Sunt sigur că cooperarea dintre Russian export center și Grupul GEFCO va fi benefică și de succes pentru ambele părți.

RUSSIANEXPORTCENTER

Instituție statală pentru sprijinirea exportului, constituită cu ajutorul Guvernului Federației Ruse. Centrul pare a fi o “fereastră unică” pentru lucrul cu exportatorii în sfera măsurilor financiare și nefinanciare, inclusiv cooperarea cu departamentele și ministerele guvernamentale pentru aceste domenii.

Agenția de Asigurări de Export din Rusia (EXIAR) și Rosexim Bank au fost integrate într-un grup al Russian Export Center pentru a crea conceptul de “fereastră unică”.

Ca parte a muncii pe care o desfășoară, Russian Export Center oferă producătorilor de mărfuri non-energetice o gamă largă de servicii pe întreaga perioadă a exportului, interacționează cu autoritățile guvernamentale specifice, pregătește propunerile cu privire la îmbunătățirea operațiunilor de afaceri într-un anumit sector al afacerilor de export și internaționale, interacționează frecvent cu membrii societăților de experți și de afaceri, contribuie la depășirea barierelor și eliminarea restricțiilor de sistem.

Mai multe informații, pe site-ul web al Russian Export Center: https://exportcenter.ru

Prezent în 150 de țări, GEFCO se numără printre cele 10 Grupuri Europene de top, cu o cifră de afaceri de 4,2 miliarde de Euro în 2015 și 12.000 de angajați. Cu peste 350 de centre de afaceri pretutindeni, GEFCO își extinde activitățile în Asia de Sud-Est, Europa Centrală și de Est, în Balcani, Asia de Est și America de Sud. Site web: www.gefco.net. Cont Twitter: @GEFCO_Group

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.