GEFCO, acord de 8 miliarde euro cu PSA

Nächster Schritt in der Elektro-OffensiveGrupurile PSA și GEFCO au semnat un acord de exclusivitate de 8 miliarde de euro, prin intermediul căruia GEFCO va gestiona și îmbunătăți întregul lanț global de aprovizionare al producătorului auto. Acordul, care reafirmă faptul că GEFCO, este furnizorul principal al grupului PSA în Europa și numărul doi la nivel mondial, va intra în vigoare începând cu 1 ianuarie 2017 pentru o perioadă de cinci ani.

În conformitate cu obiectivele de creștere prevăzute în planul Push to Pass, grupul PSA va putea în continuare să își îmbunătățească performanța operativă prin intermediul acestui acord, aspect ce reprezintă pentru echipele GEFCO un nou semn de încredere și o nouă confirmare a fiabilității serviciilor oferite.

Soluții globale integrate de transport și logistică

Sub acest acord, GEFCO va planifica și aplica soluții globale de transport și logistică pentru cele trei companii ale grupului PSA, Peugeot, Citroën și DS. GEFCO va gestiona și îmbunătăți întregul lanț de aprovizionare, de la aprovizionare de componente pentru producție și pentru fabricile de asamblare până la distribuția de autovehicule finite. În plus față de aceste servicii de logistică interne și internaționale, GEFCO va fi responsabil pentru distribuirea pieselor de schimb.

Parteneriatul strategic reprezintă o confirmare a experienței GEFCO în planificarea și îmbunătățirea lanțurilor complexe de aprovizionare. Ca furnizor de 4PL (Fourth party logistics), GEFCO va fi unicul partener al grupului PSA în crearea de procese multi-modale îmbunătățite, care includ transportul feroviar, rutier, maritim, aerian și pe apele interioare, cu scopul de a crea soluții „end-to-end”.

De asemenea, se va ocupa și de coordonarea furnizorilor aleși în urma cererilor publice de oferte pentru a face parte din lanțul de aprovizionare. O parte centrală a rolului integrat al grupului va fi reprezentată de aplicarea cunoștințelor avansate în domeniul ingineriei logistice, îmbinată cu utilizarea de sisteme IT și de gestionare de date de înaltă performanță, în scopul de a oferi o monitorizare în timp real și de a asigura o interacțiune perfectă între lanțurile de aprovizionare, depozitare și distribuție.

Acordul acoperă toate țările (aprox. 50) unde grupul PSA operează la momentul actual atât în ce privește producția, cât și distribuția. Implemetarea acestuia va spori puterea de cumpărare și acumulare a grupului GEFCO înspre beneficiul tuturor clienților.

Un parteneriat strategic pentru ambele părți

„Acordul va reprezenta un puternic mecanism de antrenare a performanței operaționale îmbunătățite la nivelul întregului grup PSA. Avem toată încrederea în abilitatea GEFCO de a ne fi partener în această perioadă în care trecem printr-o transformare plină de provocări, în încercarea de a descoperi noi oportunități și de a ne dezvolta internațional,” a declarat Yannick Bézard, vice-președinte executiv, Achiziții, Groupe PSA .

De asemenea, grupul PSA colaborează cu specialistul în logistică, GEFCO, pentru a dezvolta lanțul de aprovizionare și soluțiile de producție pentru proiecte viitoare, pe care le va desfășura fie în colaborare cu parteneri externi, fie indepedent.

infografic-gefco_psa

„GEFCO este onorat să fi fost ales de către grupul PSA ca partener strategic de încredere. Toate echipele GEFCO sunt implicate activ în a răspunde nevoilor clienților noștri în virtutea eficienței,” a declarat Luc Nadal, președintele consiliului de administrație al GEFCO. „Echipele noastre demonstrează zilnic abilitatea de a susține clienții GEFCO în dezvoltarea lor internațională, colaborând cu ei pentru a putea gestiona creșterea pe termen lung, precum și provocările legate de profitabilitate.”

 Despre grupul PSA

Având vânzări și un venit de 54 de miliarde de euro în 2015, grupul PSA creează experiențe automobilistice unice și furnizează soluții de mobilitate care conferă libertate și bucurie clienților din întreaga lume. Grupul împrumută modelele de la cele trei companii cu care colaborează, Peugeot, Citroën și DS, precum și o largă gamă de servicii de mobilitate și servicii inteligente de la compania Free2Move, cu scopul de a satisface nevoile în constantă schimbare ale utilizatorilor auto.

PSA este liderul european în ceea ce privește emisiile de CO2 cu o medie a emisiilor de 104.4 grame de CO2 per kilometru în anul 2015; de asemenea, este și un inovator în domeniul mașinilor autonome și al celor conectate, cu 1,8 milioane de astfel de vehicule la nivel mondial. De asemenea, este implicat și în activități financiare prin intermediul Banque PSA Finance, precum și în domeniul echipamentului auto via Faurecia. Pentru mai multe informații, vizitați groupe-psa.com/en. 

Despre GEFCO

GEFCO oferă producătorilor soluții de proiectare și aplicare a schemelor logistice , fiind o sursă de valoare adăugată în sporirea competitivității acestora pe piață. Performanța oferită de GEFCO clienților săi se bazează pe expertiza acumulată în ultimii 65 de ani, în special în industria autovehiculelor, unul dintre cele mai complexe și mai solicitante sectoare.

Fiind prezent în mai mult de 150 de țări, GEFCO este unul dintre grupurile aflate în top 10 la nivel European. În 2015 a obținut un venit de 4,2 miliarde Euro și are 12.000 de angajați. Având mai mult de 300 de filiale la nivel mondial, GEFCO își dezvoltă activitățile în Asia de Sud-Est, în Europa Centrală și de Est, în Balcani, în Asia de Est și în America de Sud.

Website: www.gefco.net; Twitter: @GEFCO_Group

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.