GEFCO consolidează coridorul comercial Africa de Nord-Europa

GEFCO, unul dintre experții globali în lanțul de aprovizionare multimodal și un furnizor important de logistică auto în Europa, joacă un rol strategic în comerțul dintre Europa de Est și Maghreb. Prin facilitățile sale din Cusago, Milano (Italia) și portul Radès (Tunisia), gestionează un număr tot mai mare de transporturi pentru companiile internaționale.

Iată precizările trimise ZIUA CARGO:

„Conform datelor Institutului Național de Statistică din Tunisia (INS), Italia este furnizorul principal în Tunisia, cu o cotă de piață de aproximativ 15% în 2020. În plus, este de așteptat ca Tunisia să își crească fluxurile către Italia în următorii ani, să-și scurteze lanțurile de aprovizionare în sectoarele sale cele mai importante, cum ar fi cele de textile și modă, mecanică, auto și electronică. Cu o experiență de peste 70 de ani în gestionarea complexă a lanțului de aprovizionare în aceste sectoare, GEFCO vine cu soluții adaptate specificului acestei piețe de import-export și se poziționează ca unul dintre jucătorii de top în transport și logistică pe ruta spre Maghreb.

În acest context, GEFCO Italia oferă atât o poartă de intrare către piața sa națională, cât și o legătură cu toate țările europene, grație hub-ului său din Cusago (Milano) și conexiunilor zilnice cu 130 de filiale. Schimburile cu Tunisia sunt gestionate de o echipă operațională dedicată, iar serviciile oferite acoperă orice tip de cerere, începând de la un transportul unui singur palet și până la un camion complet.

Compania de logistică asigură conexiuni între cele două țări prin soluții standard de transport aerian sau maritim, precum și un serviciu RoRo flexibil și punctual cu plecări regulate săptămânale și timpi de tranzit door-to-door de 3-4 zile. În plus, o zonă dedicată operațiunilor vamale de import/export accelerează procedurile.”

Fabrice Barthe, directorul general al GEFCO Italia, a declarat: „Consolidarea continuă a coridorului comercial dintre Europa și Tunisia este o realizare pentru GEFCO Italia, care a fost întotdeauna atentă la nevoile companiilor care doresc să-și extindă afacerea dincolo de Europa, în special în Maghreb. Relația bună pe care am construit-o de-a lungul anilor cu Tunisia reflectă schimburile comerciale în creștere dintre cele două țări. În special, GEFCO Italia a înregistrat o creștere constantă de aproximativ 14% în comerțul cu Tunisia în ultimii patru ani (cu excepția anului 2020). O nouă creștere semnificativă a fluxurilor comerciale este de așteptat în următorii ani, iar scopul companiei GEFCO Italia este de a oferi clienților o soluție logistică din ce în ce mai rapidă și flexibilă pentru a-i ajuta să pătrundă pe noi piețe.”

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.