Jucător global în industria logistică, GEFCO își începe activitatea în Serbia

Grupul GEFCO anunță extinderea portofoliului de activități și servicii în regiune prin deschiderea filialei din Serbia, aducând astfel în peisajul local competențele dobândite în industria globală a soluțiilor de logistică create pentru competitivitatea producătorilor.

„Dat fiind că suntem o companie cu expertiză unică în gestionarea și optimizarea lanțurilor complexe de aprovizionare, suntem mândri să sprijinim proiectele Serbiei de industrializare și de dezvoltare a comerțului internațional. Logistica eficientă este un factor cheie care contribuie la creșterea PIB-ului unei țări precum Serbia”, declară Luc Nadal, Președinte al Grupului GEFCO.

Accesarea potențialului Serbiei și al regiunii

Prin deschiderea unei filiale în Serbia, una dintre țările cu cea mai dinamică economie din regiune, GEFCO își fortifică prezența în Europa Centrală, o regiune unde Grupul a fost dintotdeauna prezent.

Serbia este a III-a cea mai mare piață din regiune imediat după România și Grecia și oferă un loc ideal între Europa de Est și Balcani. „Pentru GEFCO, Serbia este o țară cu potențial strategic datorită poziției sale geografice; deja avem parteneriate cu operatorii locali ca parte a fluxului nostru internațional. Vrem să accesăm și mai mult potențialul țării și al zonei prin a fi mai aproape de părțile interesate care au activități aici”, subliniază Lachezar Roubchev, Director General GEFCO Serbia.

Serbia se află poziționată strategic pe coridoare majore pan-europene care traversează Balcanii (vezi harta de mai jos).

gefco serbia

De asemenea, țara își continuă planurile de refacere și modernizare, care cuprind căile ferate și proiectele de drum. Având o rețea feroviară de 3.809 km, Serbia oferă o infrastructură feroviară cu cea mai mare densitate dintre țările candidate (49.3 M/km² față de media europeană a celor 28 de țări membre de 48.3 M/km²).

În anii trecuți, țara a atras investiții în domeniul fabricării oțelului, bunurilor fabricate, substanțelor chimice, industriei auto și a semnat acorduri de comerț liber cu Uniunea Europeană, Rusia, Turcia și țările din Europa Centrală, pentru a favoriza propriul potențial economic.

„Principalul obiectiv al politicii noastre economice este să atragem noi investiții și să întărim în continuare sectorul de afaceri și economia Serbiei. Apariția subsidiarei GEFCO confirmă faptul că suntem pe calea cea bună către consolidarea competitivității și către promovarea capacităților de afacere ale Serbiei. Ne așteptăm ca GEFCO să își transfere experiența dobândită pe parcursul deceniilor și expertiza recunoscută către companiile locale și astfel să contribuie la creșterea și dezvoltarea sectorului de servicii unde Serbia trebuie să progreseze suplimentar având în vedere faptul că secolul XXI este dominat de consumatori”, a declarat Veljko Jovanovic, Consilier al Președintelui Camerei de Comerț, la inaugurarea oficială a GEFCO Serbia.

Utilizarea expertizei GEFCO și a realizărilor dovedite pentru a spori randamentul clienților Având în spate experiența a 65 de ani în sectorul auto, unul dintre cele mai dure sectoare în ceea ce privește logistica, GEFCO îndeplinește nevoile producătorilor internaționali, care întâmpină provocări complexe într-o economie globalizată și aflată în continuă creștere.

Expertiza Grupului GEFCO variază de la servicii de transport – rutier, feroviar, aerian, maritim și operațiuni multimodale – la optimizarea gestionării lanțului de aprovizionare, inclusiv servicii vamale și de reprezentare fiscală. Această expertiză cumulativă a echipei GEFCO permite Grupului să organizeze pentru clienții săi fluxuri intercontinentale door-to-door.

GEFCO Serbia va oferi întreaga gamă a serviciilor Grupului GEFCO. Filiala dezvoltă deja soluții adaptate specifice pieței din Serbia, precum transportarea către/din Uniunea Europeană, Rusia, Turcia, soluții rapide și feroviare din China către Germania cu un timp de tranzit de 20 de zile.

„Obiectivul nostru este să îi asistăm pe clienți prin a fi tot mai eficienți și prin reducerea costurilor logistice, aplicând standardele noastre ridicate de calitate și a soluțiilor noastre integrate de transport și logistică. În Serbia avem ca obiectiv transferarea expertizei noastre către companiile locale pe care le conectăm la sistemul nostru de afaceri”, afirmă L. Roubchev.

Grupul GEFCO www.gefco.net se oferă să conceapă și să pună la punct scheme logistice alături de producători, o sursă de valori reale care întăresc competitivitatea. Randamentul pe care GEFCO îl oferă clienților săi se bazează pe expertiza acumulată în peste 65 de ani, în special în domeniul auto, unul dintre cele mai complexe și exigente sectoare. Fiind prezent în 150 de țări, GEFCO se află în top 10 Grupuri Europene. În 2014 a înregistrat o cifră de afaceri de 4.1 miliarde de euro și are 12.000 de angajați.

Având peste 350 de sedii de afaceri în toată lumea, GEFCO își dezvoltă activitățile în Sud-Estul Asiei, în Europa Centrală și de Est, în Balcani, estul Asiei și în America de Sud.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.