GEFCO, participant cheie la Forumul „Strategic Partnership 1520“ la Shenzhen

În cadrul salonului internaţional de transport şi logistică de la Shenzhen, China (China Shenzhen International Logistics and Transportation Fair), care a avut loc în perioada 14-16 octombrie 2014, Luc Nadal, directoril general al GEFCO, a participat la Forumul „Strategic Partnership 1520“, în calitate de speaker la conferinţa plenară dedicată logisticii de transbordare între Asia şi Europa.

Pe baza expertizei confirmate a Grupului pe piaţa asiatică şi a cunoştinţelor sale aprofundate pe probleme logistice referitoare la regiunea 1520, Nadal şi-a făcut cunoscut punctul de vedere cu privire la factorii de succes care facilitează abordarea provocărilor majore ale logisticii feroviare eurasiatice, care ţin în special de infrastructura insuficientă, de formalităţile de frontieră non-standardizate şi costisitoare sau de lacunele în materie de tehnologii de comunicare.

„Pentru a asigura o integrare omogenă a diferitelor moduri de transport în Eurasia, este necesară luarea unor măsuri strategice concrete, precum crearea de coridoare de transport eficiente, modernizarea terminalelor portuare, crearea unei reţele de hub-uri dedicate transbordării, care facilitează accesul feroviar către porturi, sau utilizarea unor tehnologii avansate de prelucrare a informaţiilor“, a subliniat Nadal.

Zona „1520“: Rusia, Ucraina, Statele Baltice, Kazahstan. Termenul „1520“ se referă la ecartamentul, în milimetri, al căilor ferate din Rusia şi CSI (Comunitatea Statelor Independente). (M.B.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.