GXO testează un braț robotizat dedicat logisticii e-commerce

GXO Logistics testează un braț robotizat personalizat pentru logistica e-commerce în industria confecțiilor.

Iată precizările transmise ZIUA CARGO:

GXO Logistics, cel mai mare furnizor de logistică contractuală din lume, a lansat un prim pilot industrial de automatizare inteligentă la depozitul său de e-commerce pentru industria confecțiilor din Tilburg, Olanda. Testul GXO al stației Robot “Pick-it-Easy” este adaptat pentru un client global important, în colaborare cu furnizorul de tehnologie KNAPP AG. Testul pilot este prima aplicație a tehnologiei KNAPP “Pick-it-Easy Robot” in industria confecțiilor, pentru inductia automata in buzunarele de sortare comanda.

Sistemul de vizualizare bazat pe inteligența artificială (IA) a robotului “Pick-it-Easy” recunoaște fiecare produs și identifică punctul de prindere optim și viteza de prindere, în timp ce brațul așează articolele într-un buzunar din conveiorul pentru sortare, grupare și direcționare către stațiile de ambalare. Acest robot abordează provocările logistice unice prezentate de industria confecțiilor, având în vedere gama largă de mărimi, forme, texturi, greutăți și ambalaje ale produselor.

Sandeep Sakharkar, Chief Information Officer, GXO, a declarat: „Ca lider în inovația din logistică, explorăm în permanență automatizările care pot transforma distribuția și procesele de pregătire a comenzilor. Lansarea cu succes a testului pilot din Tilburg ne-a permis să ne asigurăm că clienții noștri obțin cel mai mare beneficiu și valoare din această tehnologie.”

Markus Posch, manager de produs KNAPP pentru sisteme robotizate, a comentat: „Adaptabilitatea demonstrată de robotul nostru “Pick-it-Easy” se dovedește a fi la inaltimea provocarii din mediul complex al depozitului pentru comerț electronic. Suntem încântați să dezvoltam colaborarea noastră excepțională cu GXO în sectorul industriei confecțiilor.”

După implementarea cu succes a primului robot KNAPP “Pick-it-Easy, GXO intenționează să își extindă utilizarea tehnologiei în Tilburg cu încă patru roboți suplimentari.

Despre GXO Logistics

GXO Logistics, Inc. (NYSE: GXO) este cel mai mare furnizor de logistică contractuală din lume. GXO se angajează să ofere un loc de muncă atractiv pentru toti cei 94.000 de membri ai echipei sale, prezenti în 869 de depozite ce totalizează 20 de milioane de metri pătrați. Compania colaborează cu clienti de top la nivel global pentru a rezolva provocări logistice complexe apărute în lanțul de aprovizionare, prin soluții avansate din punct de vedere tehnologic, cu scalabilitate si rapiditate. În ciuda poziției sale de lider pe piață, GXO deține numai 5% din piața de logistică contractuală din Europa și America de Nord, piață in continuă creștere și cu un potential de 430 miliarde dolari.Sediul central al GXO se află în Greenwich, Connecticut, SUA.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.