IFOY AWARDS 2019 „Oscar” pentru STILL LTX 50

La sfârșitul lunii aprilie, a avut loc gala IFOY AWARDS 2019, la Palatul Hofburg din Viena. Cu două nominalizări la run-out, STILL s-a calificat pentru a intra în finala cursei pentru trofeele de logistică IFOY Awards cu LiftRunner automatizat cu LTX 50, în categoria „AGV & Intralogistics Robot”, și cu portalul STILL neXXt pentru controlul inteligent al flotei, în categoria „Software Intralogistic”.

Pe parcursul unei săptămâni de teste extinse, efectuate la Expoziția de la Hanovra, în martie, experți independenți, împreună cu un juriu internațional format din 29 de membri, au evaluat toate utilajele și soluțiile nominalizate, pe baza unor criterii specificate și a nivelului lor de inovare în raport cu produsele comparabile de pe piață. Câștigătorii din cele unsprezece categorii, păstrați în secret până în ultima clipă, și-au primit mult-râvnitele „Oscar-uri” logistice în cadrul ceremoniei de la Viena.

Soluție automatizată de top

În acest an, STILL a fost premiat pentru modelul LTX 50 automatizat, desemnat cel mai bun robot în cadrul „AGV & Intralogistics”. Acesta vine în combinație cu ramele LiftRunner cu funcție de încărcare/descărcare automată a unor încărcături de până la 1.200 kg pe remorcă.Atunci când este folosită în combinație, remorca electrică LTX 50 cu tracțiune, cu o greutate totală de până la 5.000 kg, își menține cursul cu exactitate printre stațiile de producție. Capul de tractare poate fi folosit și manual, pentru procese individuale, dacă este necesar.

Sarcinile sunt transportate și încărcăturile manipulate cu ajutorul cadrului LiftRunner, cu platformă integrată. Rama automată este condusă până la o stație de transfer compatibilă, pentru încărcare. Doi senzori asigură că sarcina, după poziționarea precisă, este coborâtă pentru a se conecta la stația de transfer. Stațiile de transfer furnizează energie și informații, prin urmare nu au nevoie să fie integrate în structura IT a companiei.

Datorită navigației cu laser, poziționarea poate avea loc cu o precizie de 1 cm. După confirmarea poziției corecte, benzile rulante sunt activate și începe procesul de încărcare sau descărcare. Un alt senzor încheie procesul de transport, asigurând, în același timp, o încărcare sau descărcare completă.

Puncte forte

În timpul verificărilor privind inovația, experții au apreciat flexibilitatea deosebită a soluției. Conceptul de sistem al transferului automatizat de sarcină și al condusului automat combinat în această manieră reprezintă o inovație care furnizează avantaje suplimentare în alimentarea producției, în timp ce, oferă, în continuare, posibilități de reducere a traficului. Utilajul automat de remorcare STILL combină, pentru prima oară, conducerea automată cu manevrarea automată a încărcăturii și, prin urmare, este ideal pentru alimentarea liniilor de producție și încărcarea de la acestea.

„Ceea ce contează este practica, iar inovația trebuie să ducă logistica la un nou nivel. Câștigătorul a făcut acest lucru impresionant, deschizând calea pentru intralogistica autonomă, ceea ce, cu siguranță, merită un trofeu IFOY”, a declarat Arno Reich, senior vice-președinte Deutsche Messe AG.

Începând cu anul 2013, Premiul IFOY a fost considerat un indicator al rentabilității și inovării, cel mai important premiu pentru inovație în intralogistică. Câștigătorii sunt selectați, anual, de un juriu independent al jurnaliștilor internaționali specializați, ale căror decizii se bazează pe testarea neutră, cu o serie extinsă de probe și un control al inovației specific definit. Rezultatele tuturor finaliștilor sunt comparate, pentru departajare. Premiul IFOY se află sub patronajul Ministerului federal al Economiei și Energiei din Germania și este sponsorizat de Asociația Profesională de Manipulare a Materialelor și de Intralogistică, din cadrul Asociației germane de ingineri de mașini și instalații (VDMA).

Adaptarea: Raluca MIHĂILESCU

raluca.mihailescu@ziuacargo.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.